02 Νοεμβρίου 2014

Ανοιχτά καταστήματα: Το εγχείρημα πέτυχε

Πλήθος κόσμου βγήκε στα μαγαζιά σε όλη τη χώρα

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της κυβέρνησης να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Ο καλός καιρός σε συνδυασμό με την έναρξη των φθινοπωρινών εκπτώσεων οδήγησε τον κόσμο στο να βγει για βόλτα, κοιτώντας τις βιτρίνες των ανοιχτών καταστημάτων και κάνοντας ψώνια.

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που είχε κηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία δεν κατάφερε να πείσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι θέλησαν να πάνε κανονικά στη δουλειά τους παρόλο που ήταν Κυριακή, τη στιγμή που υπήρχε πολύς κόσμος που ήθελε να επισκεφθεί τα καταστήματα.

Ικανοποιημένοι οι έμποροι

Την ικανοποίηση της πλευράς των καταστηματαρχών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης. Μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε ότι "ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που "παραδοσιακα" συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες)".