17 Νοεμβρίου 2014

Κόντρα Παπαμιμίκου – Σακελλαρίδη για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας το πρωί στο Mega, αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων ανέφερε: «Δυστυχώς με λύπη μου είδα τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να υποκινεί και να ενθαρρύνει φοιτητές και μαθητές να θέλουν να κάνουν καταλήψεις. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να το αφήσουμε στο παρελθόν.

Πρέπει να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, ανοιχτά σχολεία και να σταματήσουμε να συζητάμε αυτονόητα. Εμείς, έχουμε αναφερθεί και εγώ προσωπικά έχω καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για πανεπιστημιακή αστυνομία στα ιδρύματα καθώς μετά την κατάργηση του ασύλου είναι αυτονόητο ότι κάποιοι πρέπει να υπάρχουν για να διαφυλάσσουν την ηρεμία, την τάξη μέσα στα πανεπιστήμια.

Πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει σε όλα τα ιδρύματα στην Ευρώπη και στην Αμερική. Όσοι έχουν σπουδάσει και στο εξωτερικό μπορούν αυτό να το επιβεβαιώσουν.

Μπορούν να υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας μέσα στα πανεπιστήμια με κατάλληλη εκπαίδευση και με έναν σύνδεσμο με την αστυνομία ώστε να υπάρχει τάξη. Ούτε η δημοκρατία έχει να πάθει κάτι ούτε ο κόσμος που δεν θέλει να παρανομήσει έχει να πάθει κάτι.

Δεν μπορεί ακόμα και τώρα το 2014 να μιλάμε για την ίδρυση ή μη ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν μπορεί ακόμα και τώρα να λέμε, θα έχει επιτέλους σύνδεση το πανεπιστήμιο με τις εταιρίες, με την αγορά εργασίας. Για τι να μην έχουμε επιχειρήσεις που να χρηματοδοτήσουν μεταπτυχιακά που να απορροφήσουν αύριο, μεθαύριο κάποιους φοιτητές.

Ενάντια στις καταλήψεις είμαστε παντού όπως στη βίλα Αμαλία μπήκε η αστυνομία και την καθάρισε».

Από την πλευρά του, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είπε: «Είμαστε υπέρ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όταν οι φοιτητές, όταν οι εργαζόμενοι, όταν η κοινωνία διεκδικεί τα αιτήματα της τα δίκαια από μια κυβέρνηση η οποία όχι απλώς δεν αντιλαμβάνεται αλλά στην ουσία πατάει όλους αυτούς τους ανθρώπους στο λαιμό, αυτή είναι η πολιτική, των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και σε καταλήψεις όταν είναι αγωνιστικό μέτρο.

Όταν είναι ένας αγώνας προφανώς θα είμαστε και υπέρ».