01 Νοεμβρίου 2014

Gay διευθύνοντες σύμβουλοι: Δείτε ποιοι είναι

Η αποκάλυψη του αφεντικού της Apple Tim Cook ότι είναι ομοφυλόφιλος έφερε στο προσκήνιο κι άλλα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο που δήλωσαν ανοιχτά ότι είναι gay.

Δείτε λοιπόν ποιοι είναι:

1) Tim Cook: «Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος», είπε σε συνέντευξη στη BloombergBusinessWeek ο διευθύνων σύμβουλος της Apple μπαίνοντας στη σχετικά μικρή λίστα των ομοφυλόφιλων στελεχών.

2) Robert Hanson: Ο Hanson διοικεί την εταιρεία κοσμημάτων πολυτελείας John Hardy ενώ διετέλεσε και διευθύνων σύμβουλος στην American Eagle Outfitters.  Έγραψε σχετικά με τη σεξουαλικότητά του στο TIME, λέγοντας ανοιχτά ότι ήταν γκέι και ότι η μεγαλύτερη προβολή των υψηλής απόδοσης γκέι διευθύνοντων συμβούλων θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών στο χώρο εργασίας.

3) Lord Browne: Ο πρώην επικεφαλής της ΒΡ παραιτήθηκε αιφνιδίως μετά από δημοσίευμα σε βρετανικό ταμπλόιντ ότι διατηρούσε σχέση με νεαρό άνδρα που σύμφωνα με το ΒΒC στο παρελθόν υπήρξε αρσενική πόρνη.

4) Trevor Burgess: Ο Burgess ηγείται της επενδυτικής τράπεζας C1 Financial που έχει έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

5) Peter Thiel: Ο Thiel αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτές και επιχειρηματίες της Silicon Valley. Αποτέλεσε διευθύνων σύμβουλο του PayPal της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών που ίδρυσε με τους Elon Musk και Max Levchin.

6) Christopher Bailey: Το υψηλόβαθμο στέλεχος των Burberry ανέλαβε την ηγεσία τον Μάιο του 2014, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας που περιλαμβάνεται στο δείκτη FTSE 100, δηλαδή στις 100 εταιρείες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση.

7) Rick Welts: Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (ομάδα μπάσκετ του ΝΒΑ), ο Welts είναι ο είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος σε επαγγελματική αθλητική ομάδα ανδρών που αποκάλυψε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο Welts έθιξε για πρώτη φορά το θέμα σε μια συνέντευξη το 2011.

Πηγή: cnbc.com