02 Νοεμβρίου 2014

Η virgin Galactic του Μπράισον γνώριζε του κινδύνους του προγράμματος

Μπορεί το γεγονός της συντριβής του αεροσκάφους της virgin να προκάλεσε συγκίνηση και οργή σε πολύ κόσμο, ωστόσο τώρα έρχονται νέες αποκαλύψεις από το περιβάλλον της εταιρείας για να δώσουν άλλη διάσταση στο θέμα.Η virgin Galactic του Μπράισον γνώριζε του κινδύνους του προγράμματος
Πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς, η εταιρεία « Virgin Galactic» του πολυεκατομμυριούχου σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, είχε γνώση για τους κινδύνους που «έκρυβε» το εγχείρημά της. Συγκεκριμένα, η Καρολάιν Κάμπελ, επιστήμονας που εργάζεται πάνω σε πυραύλους στην Διεθνή Ένωση για την Πρόοδο της Ασφάλειας στο Διάστημα (IAASS), αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει την εταιρεία να μείνει μακριά από τη βιομηχανία του διαστήματος, προτείνοντας της «να πάει να πουλήσει κινητά τηλέφωνα».

Η ίδια, είχε δηλώσει στην Βρετανική Sunday Telegraph ότι «Αυτή η έκρηξη δεν είναι μια έκπληξη. Καμία απολύτως, λυπάμαι που το λέω. Είναι ακριβώς ότι περίμενα. Ήταν ρώσικη ρουλέτα…».

Μαζί με την κ. Κάμπελ, και άλλοι επιστήμονες του προγράμματος είχαν εκφράσει παλαιότερα τις αμφιβολίες τους χωρίς όμως να εισακουστούν, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της IAASS ισχυρίστηκε οτι η «εταιρεία δεν άφηνε να γίνονται επιθεωρήσεις στις διαδικασίες του προγράμματος…»