09 Δεκεμβρίου 2014

Τζούρες ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει το Χρηματιστήριο: Πτώση 12,78% - Η μεγαλύτερη από το 1987

Αστάθεια έφερε η προοπτική εκλογών και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταποντίστηκε την Τρίτη σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από το 1987.

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 902,84 μονάδες σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 12,78%, με τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων να φθάνουν στο ψυχολογικό όριο του 8% φθάνοντας στο 7,76%.

Η κατακόρυφη αυτή πτώση του Χρηματιστηρίου δείχνει την ανησυχία των επενδυτών για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στη χώρα, αλλά και τη γενικότερη περίοδο αστάθειας στην οποία θα μπει η χώρα σε μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές εκλογές.

Η σημερινή κατάρρευση, σε μία εικόνα

Η δραματική πτώση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σήμερα απασχόλησε και τα ξένα ΜΜΕ. Ο οικονομικός ρεπόρτερ του Reuters, Τζέιμι ΜακΓκίβερ, δημοσίευσε στο Twitter ένα διάγραμμα, που δείχνει το μέγεθος της «βουτιάς» που έκανε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτηγς Τιμών, σε σχέση με άλλες πτώσεις.

«Το διάγραμμα που δείχνει πόσο τρελό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας», ήταν τίτλος του Business Insider, που το αναδημοσίευσε, ενώ στο σχετικό άρθρο επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη χειρότερη πτώση από το 1987, όπως και διαπιστώνεται η νευρικότητα που προκαλεί στους επενδυτές το γεγονός ότι αν δεν εξασφαλιστεί η προεδρική πλειοψηφία, η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, ενώ στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.