08 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς σε Τσίρπα: Ξέχασες να μας πεις ότι ο Ρωμανός έχει φάει 15 χρόνια για ληστεία με καλάσνικοφ όπως ξέχασες να πεις και ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές

Ενημέρωση: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με 155 ΝΑΙ, 134 ΟΧΙ και 1 Παρών... τον ψήφισε η πρώην ΔΗΜΑΡίτισσα Μάρκου, ο Ψαριανός ψήφισε Παρών ενώ το περίεργο είναι η απουσία Γιαταγάνα η οποία δεν έστειλε καν επιστολή (το πιθανότερο είναι η παλαβή να μην κατάλαβε ότι ψήφιζαν)... 

Είστε το ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα! Έχετε καβαλήσει το καλάμι κ. Τσίπρα - Μας μιλήσατε για εκλογές αλλά δεν είπατε ότι στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού και της κυβερνητικής πολιτικής τόσο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα όσο και στην τακτική για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο εντός του 2015.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας πως είχε σκοπό να πει άλλα, αλλά μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα άλλαξε τον σχεδιασμό του. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας τον οποίο χαρακτήρισε αλαζονικό και πως έχει καβαλήσει το καλάμι, έκανε λόγο για απαγόρευση της ελευθερίας της γνώμης. Έκανε λόγο επίσης για βάναυση προσβολή της Βουλής.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ύμνησε τον απεργό πείνας Ρωμανό, σημειώνοντας πως ξέχασε να πει πως ο συγκεκριμένος νεαρός είναι καταδικασμένος σε 15 χρόνια για ληστεία με καλάσνικοφ.

Με σφοδρότητα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως δεν έχει το αλάθητο, αν και "βρεθήκατε στα κλεφτά με τον Πάπα", ενώ επεσήμανε πως η εποχή της μεγάλης δοκιμασίας τελειώνει.

Ο Σαμαράς γέλασε με την ψυχή του με την εξαγγελία Τσίπρα ότι θα μοιράσει το 1,8 δις του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2014, για το οποίο μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν υπάρχει!

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι λέγοντας "το χρέος δεν είναι βιώσιμο" προκειμένου να ικανοποιήσει το κόμμα, λέει στις αγορές να μην δανείζουν την Ελλάδα, ενώ τον ρώτησε με ποια λογική περιμένει να επιτρέψει πχ. η Σλοβακία να δωθούν στην Ελλάδα δανεικά από την ΕΕ για να αυξήσει τον κατώτατο βασικό ρυθμό, όταν οι Σλοβάκοι έχουν πολύ χαμηλότερο βασικό μισθό (κάτι που ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός υπενθυμίζει συνεχώς στον Σαμαρά) απ' ότι οι Έλληνες!

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα λέγοντας πως και οι δύο έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, ενώ σημείωσε πως ο προϋπολογισμός προβλέπει πλεόνασμα 3% για το 2015. Ξεκαθάρισε επίσης πως το πρόγραμμα με αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή το Μνημόνιο τελειώνει.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έκανε γνωστό πως η τρόικα ζητά επιπλέον μέτρα και πως η κυβέρνηση απάντησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία και πως δεν τα χρειάζεται η χώρα. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως εάν κάνει λάθος το Μαξίμου στις προβλέψεις, τότε υπάρχει δέσμευση πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση στη συμφωνία με την τρόικα για τεχνικούς λόγους.

Η επιτήρηση για τα επόμενα χρόνια για τη χώρα θα είναι πολύ διακριτική, όπως επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, αλλά διευκρίνισε πως για ένα χρόνο θα είναι ακόμα λίγο αυστηρή. Όπως επεσήμανε ο μόνος λόγος που θα δανείζεται η χώρα από το 2015 θα είναι μόνο για να εξοφλεί παλιά δάνεια και όχι για τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τα όσα δεσμεύεται και υπόσχεται πως πχ θα βρουν λεφτά από το πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς, διευκρίνισε πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο ξέφρενο πάρτι των ελλειμμάτων γιατί δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι διατυμπανίζει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο για να το ακούνε οι αγορές και να μην δανείζουν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως "κύριε Τσίπρα μεταξύ Ελλάδος και κόμματος, επιλέγετε το κόμμα σας".

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε πως η εκλογή από την παρούσα Βουλή θα απομακρύνει την αβεβαιότητα, ενώ διευκρίνισε πως εάν συμβεί αυτό θα πέσουν περαιτέρω τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις που γίνονται και στις στρατηγικές συμφωνίες της χώρας, αναφέροντας τις συμφωνίες με Ισραήλ, αλλά και την τριμερή συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνεργασία με την Κίνα και στις επενδύσεις τους στον Πειραιά, σημειώνοντας πως η χώρα αναδεικνύεται πύλη εμπορίου της Ευρώπης με την Άπω Ανατολή.

Αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση σημείωσε πως εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, τότε οι πολίτες θα έχουν νέο Σύνταγμα το 2021 σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "και εσείς το παίζετε επαναστάτης".

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν εκρηκτικό κλίμα, προσπαθώντας να ξεσηκώσουν τα πανεπιστήμια, τους μαθητές, "να προκαλέσετε καταλήψεις και να μας ρίξετε, αλλά δεν τα καταφέρατε".Μάλιστα, τους κατηγόρησε για φαιδρότητα, για απίστευτη υποκρισία λέγοντας πως είναι σίγουρος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, λέγοντας: "κύριε Τσίπρα είστε το ατύχημα που ποτέ δεν θα συμβεί στη χώρα", ενώ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως έχει μαζέψει όλους τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές,