02 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΑΦΕ ΛΕΚΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ 180-Τσίπρας: «Αποστάτες όσοι ψηφίσουν Πρόεδρο-Θα συνεργαστώ με ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ»... που δεν θα είναι στην Βουλή

Άφθονο γέλιο μας χάρισε πάλι ο Αλέξης που ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με κόμματα που θα είναι εκτός της επόμενης Βουλής... ότι να'ναι δηλ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία, που θα του ζητηθεί, με τους δανειστές, όπως είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν θα υπογράψει όχι μόνο επειδή δεν είναι Σαμαράς, αλλά επειδή υπάρχει και μία ηθική διάσταση και ότι «δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αυτό το ατόπημα».

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι "διεκδικεί αποστασίες από τα άλλα κόμματα προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ" τόνισε ότι αν εκλεγεί ΠτΔ θα είοναι μια "πύρρειος νίκη" της κυβέρνησης μέσα σε ένα "όργιο φημών και πληροφοριών"

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκ νέου εκλογές εδώ και τώρα, μια "λύση δημοκρατικού εξόδου για τη κυβέρνηση και την χώρα" όπως είπε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την "ισχυρή εντολή" του ελληνικού λαού για να υλοποιήσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Ερωτηθεί για το ενδεχόμενο συνεργασιών και συμμαχιών άφησε ανοιχτή την πόρτα συνεργασίας προς την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, ακόμη και αν δεν μπουν στη Βουλή, αλλά και προς το ΚΚΕ, ενώ για το ΠΟΤΑΜΙ είπε ότι "φτιάχτηκε για να αρδεύσει τα άγονα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής".

Όσον αφορά στην πορεία διαπραγμάτευσης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο και καμία νέα συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά, "ας έλθει να μου το ζητήσει ο Σόιμπλε" και πρόσθεσε..."εγώ δεν θα γίνω Σαμαράς".

Αναφορικά με τις προσδοκίες των πολιτών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι 'ο Τσίπρας δε είναι Χάρι Πότερ" και ότι "ο λαός έχει πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων της χώρας", αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν "ρίσκα".

Ξεκαθάρισε πάντως ότι:

- δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ, καθώς αυτό έληξε το 2012

- οι τραπεζικές καταθέσεις είναι εγγυημένες.

Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη "ηθική νομιμοποίηση" να προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία, καλώντας τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να πουν τι έγινε τη νύχτα των Καννών, ενώ σημείωσε ότι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι "πρόγραμμα ευθύνης" και "όχι παροχών".

Ανδρέας Μαραθιάς