02 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ: "Αλλάζει το κλίμα για τους... 180"

[Μέχρι και η σελίδα του Ευαγγελάτου που τελευταία έχει σκυλιάσει, αρχίζει να παραδέχεται ότι τον Μάρτιο θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας...]

Τον τελευταίο καιρό διακρίνεται στους κόλπους των ανεξάρτητων βουλευτών η τάση που αναπτύσεται για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Στο κλίμα αυτό έρχεται να προστεθεί η χθεσινή απόφαση του Τάκη Μελά να αναξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραμενοντας σταθερός στη θέση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για προέδρο της Δημοκρατίας.

Παράλληλα στην ίδια γραμμή από χθες βρίσκεται και ο Βασίλης Καπερνάρος -ο οποίος θα συμμετέχει στο εγχείρημα του Τάκη Μπαλτάκου «Ρίζες»- ο οποίος άφησε και εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπερ της εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εισηγήσεις από βουλευτές -οι οποίοι βολοδοσκοπούν ανεξάρτητους βουλευτές- που φτάνουν στο Μαξίμου είναι καθημερινές και έχουν ως αποδέκτη τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γαρφείου Κώστα Μπόυρα και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Βουλευτής ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο «σύστημα Σαμαρά» και έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην εύρεση της προεδρικής πλειοψηφίας ανέφερε σε πηγαδάκι μάλιστα «ο Σαμαράς έχει στο χέρι του ένα ισχυρό χαρτί στη διαπραγμάτευση ξέρει ότι έχει τους 180».

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η επιστολή που διακινήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών η οποία έφερε την υπογραφή τεσσάρων ανεξάρτητων βουλυετών (Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος και Κ. Γιοβανόπουλος) στην οποία σημειωνόταν η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκροτηθεί μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι στις κατ' ιδίαν συζητήσεις αφήνουν να εννοηθεί ότι τη στάση που θα κρατήσουν στη διαδικασία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα την καθορίσουν το επόμενο διάστημα και αφού πρώτα ζυγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτή τη στιγμή, όμως, η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να κεφαλοποιήσει αυτή την εξέλιξη. Ο λόγος είναι ότι η συμφωνία με τους εταίρους παραμένει ανοιχτή και δεν δύναται να υπάρξει εξέλιξη πριν το τέλος του χρόνου. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαιδκασίες για τη διαμόρφωση της προεδρικής πλειοψηφίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
newsit.gr