04 Δεκεμβρίου 2014

ΕΙΠΑΜΕ! ΜΕ 200+ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!Δείτε το κείμενο και ποιοι το έχουν υπογράψει ψάχνοντας τους 180 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές κινήσεις μεταξύ Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών, βουλευτών της ΔΗΜΑΡ αλλά και με επιδίωξη προσέγγισης και βουλευτών άλλων κομμάτων, με στόχο την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες διακινείται μεταξύ βουλευτών κείμενο με στόχο να κατατεθεί, ακόμη την επόμενη εβδομάδα, στον Πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο θα ζητείται εθνική συνεννόηση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επίσης από την παρούσα Βουλή ενώ θα γίνεται λόγος σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για διεξαγωγή εκλογών εντός του 2015 και μετά την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Το περιεχόμενο του κειμένου, μάλιστα, φαίνεται πως είναι το πρώτο θέμα συζήτησης ανάμεσα στα πηγαδάκια των βουλευτών διαφόρων κομμάτων.




Με το κείμενο σύμφωνα με πληροφορίες συντάσσονται ήδη οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου,Τάσος Κουράκος , Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης ενώ από το ΠΑΣΟΚ φέρονται να διάκεινται θετικά ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Αναλυτικά όλο το κείμενο:


Ποιοι βουλευτές υπογράφουν το κείμενο για την εκλογή Προέδρου

Είκοσι βουλευτές έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κείμενο - πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.