24 Δεκεμβρίου 2014

Και ο Κουίκ στα γεράματα συμμάχησε με τους κομμουνιστές: Στις 29 Δεκεμβρίου θα αναστηθεί η Ελλάδα

Δυσαρμονία στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και επί της ουσίας «γκρέμισμα» της συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «και κυρίως από τα προβλήματα τα εσωτερικά τα οποία έχει το ΠΑΣΟΚ», ακόμα και προσδιορισμού πολιτικών της, διαπίστωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Εξέφρασε, επίσης την έκπληξή του από το μέγεθος της «ηττοπάθειας της ΝΔ, αντί να χαίρεται που θα πάμε για εκλογές, για να τελειώνει μια και καλή με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Με το “success story”, το πρωτογενές πλεόνασμα, την ανάπτυξη, να βγει στον κόσμο και να πει “εδώ πέρα είμαστε εμείς, θα κερδίσουμε της εκλογές, θα πάρουμε και τα 50 bonus (έδρες), θα καθαρίσουμε μια και καλή με τον κακό τον ΣΥΡΙΖΑ”. Η ηττοπάθειά της είναι απίστευτη» ανέφερε ο κ. Κουίκ.

Σχετικά με την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «το “παρών” (στην τρίτη ψηφοφορία) θα έχει όνομα και επίθετο», ο εκπρόσωπος των ΑνΕλ είπε ότι «βεβαίως θα έχει όνομα και επίθετο, όπως όνομα και επίθετο έχουν 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, τα παιδιά που λιποθυμούν μέσα στις τάξεις, εκείνοι που αυτοκτόνησαν, εκείνοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, εκείνοι που είπαν “Ναι σε όλα”, εκείνοι οι οποίοι μας βάλανε στα μνημόνια».

«Όνομα και επίθετο έχει και εκείνος ο οποίος γκρέμισε μία κυβέρνηση το '93 για να φέρει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, του Σημίτη και της Goldman Sachs. Όνομα και επίθετο έχει και η Wall Street Journal, η οποία γράφει ότι ο Σαμαράς αντί να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό, προσπαθεί να τρομοκρατήσει» προσέθεσε.

Αναφορικά με την υπόθεση Χαϊκάλη, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι για την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑνΕλ, η Δικαιοσύνη «αποφάνθηκε μέσα σε δυο μέρες και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, όμως ήταν η Δικαιοσύνη που άφησε να παρέλθουν οι 18 μήνες προφυλάκισης και τελικά να αφεθεί ελεύθερος ο Μαζιώτης» και σημείωσε:

«Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεση, αποδεικνύουμε ότι εμείς οι ΑνΕλ ό,τι έχουμε τα δίνουμε αμέσως στη Δικαιοσύνη. Και όλα στη δημοσιότητα. Τίποτα δεν κρύβουμε. Και από εκεί και πέρα το πόσο θα ωφεληθούμε, το τι θα εισπράξουμε, θα το δούμε στις κάλπες».

Ο κ. Κουίκ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η απόρρητη αίτηση της Ελλάδας για την δίμηνη παράταση του μνημονίου, λέγοντας, χαρακτηριστικά: «Κάνω έκκληση προς τους οικονομικούς συντάκτες να βρουν αυτήν την απόρρητη αίτηση, που κατατέθηκε με δεσμεύσεις μέσα, για να πάρουμε τη δίμηνη παράταση. Δεσμεύσεις που αφορούν και την επόμενη κυβέρνηση».

Επίσης έθεσε το ερώτημα αν, σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού, η ΝΔ θα σπεύσει στο πλευρό της νέας κυβέρνησης για να πάνε όλοι μαζί να διαπραγματευθούν έξω.

Ο κ. Κουίκ ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι στις 29 Δεκεμβρίου «θα αναστηθεί η Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ