24 Δεκεμβρίου 2014

Μεταμορφώνεται η οδός Μητροπόλεως -Το παλιό κτίριο του υπουργείου Παιδείας γίνεται ξενοδοχείο 437 κλινών

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν οκτώ χρόνια μέχρι την υπογραφή της απόφασης και την ανάρτησή της στη Διαύγεια, με την οποία το κτίριο-φάντασμα που κάποτε (έως το 2007) στέγαζε υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων.

Με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιτρέπεται η χρήση ως ξενοδοχείου του κτιριακού συγκροτήματος που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Βουλής, Απόλλωνος και Πεντέλης και το οποίο ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Οπως γράφει και το capital.gr, το παλιό κτίριο του υπουργείου Παιδείας έχει μισθωθεί μετά από διαγωνισμό για 35 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για επιπλέον 15 χρόνια), έναντι 700 χιλ. ευρώ ετησίως, στην εταιρεία Ηλέκτρα Μητρόπολης ΑΞΤΕ του ξενοδοχειακού ομίλου του Γεράσιμου Φωκά, ο οποίος διατηρεί άλλα δύο ξενοδοχεία στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος (Electra και Electra Palace).

Σύμφωνα με το πλάνο του ομίλου, η επένδυση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα έχει δυναμικότητα 437 κλινών. Εκτιμάται, δε, ότι θα δημιουργήσει περίπου 200 μόνιμες θέσεις εργασίας.