10 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΗ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα για το κ@λόπαιδο-Ο Τσίπρας τηλεφώνησε σε Παπούλια και Βενιζέλο

Αφού "προέχει η ανθρώπινη ζωή" φαντάζομαι ότι θα ρίξεις το ίδιο τρέξιμο και για αυτόν...

Ολα για όλα φαίνεται ότι τα δίνει ο Αλέξης Τσίπρας για να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον Νίκο Ρωμανό.

Λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατουμένων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζητώντας τους να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφοριές, είπε στον κ. Παπούλια: «Κύριε πρόεδρε αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να βρεθεί λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κάρολος Παπούλιας τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και του είπε: «Πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ρωμανό με τρόπο ικανοποιητικό».

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων ανά εξάμηνο.

Με απλά λόγια, προβλέπει την παρακολούθηση του εξαμήνου επί ένα δίμηνο εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο τετράμηνο, αν τα έχει πάει καλά το προηγούμενο διάστημα, να λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια, να φορά βραχιολάκι και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιό του.