02 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΟΥ!! Πατέρας Ρωμανού: Η κυβέρνηση θα είναι η μόνη υπαίτια για ό,τι συμβεί

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού και των υπόλοιπων απεργών πείνας.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα», δήλωσε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, στο πλαίσιο της συνέντευξης στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός», προσθέτοντας πως στην περίπτωση του γιου του, το δικαίωμά του να σπουδάσει «καταπατείται βάναυσα».

Ο Νίκος Ρωμανός, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

«Θα ήθελα να έχω φοιτητές σαν το Νίκο Ρωμανό» ανέφερε η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Παρίσι Νατάσα Τσουκαλά), τονίζοντας πως «η συναινετική λύση που προτείνει ο υπουργός είναι κατ' επίφαση σύννομη».

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Πέτρου Δαμιανού, εκπαιδευτικού - διευθυντή του γυμνασίου - λυκείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα. «Τον Νίκο, τον χρειαζόμαστε. Τον έζησα δυο χρόνια, στη β' και τη γ' λυκείου, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι ο συνήθης μαθητής Αυλώνα. Είναι ένας διαφορετικός μαθητής» είπε.

Με τη σειρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε «να σταματήσει ο κυβερνητικός τσαμπουκάς» ενώ η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου ξεκαθάρισε πως οι γιατροί δε θα γίνουν μηχανισμοί καταστολής.

Η κ. Βεργοπούλου σημείωσε ότι ο Ρωμανός της έχει καταστήσει εξαρχής σαφές ότι θέλει να προχωρήσει μέχρι τέλους χωρίς τη λήψη ενδοφλέβιων υγρών, ούτε λόγος βεβαίως για το «βασανιστήριο» της υποχρεωτικής σίτισης. Η ίδια χαρακτήρισε κραυγή αξιοπρέπειας την απεργία πείνας και επισήμανε ότι νικητής είναι πάντα ο απεργός, ανεξαρτήτως έκβασης, γιατί βάζει πάνω από όλα την αξιοπρέπειά του.

Στις 6 το απόγευμα, καλείται πορεία αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό στο Μοναστηράκι.