04 Δεκεμβρίου 2014

Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλάκηδων»

Φόβους για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλάκηδων» να κάψουν την Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εκφράζουν πηγές της Αστυνομίας αλλά και κυβερνητικά στελέχη.
Η πρόβα διάλυσης της πόλης έγινε με τα επεισόδια στα Εξάρχεια όπου κάηκαν καμιά δεκαριά αυτοκίνητα ενώ έγιναν σοβαρές ζημιές και φυσικά συλλήψεις. Η δράση των κουκουλοφόρων ήταν προάγγελος όσων ετοιμάζονται με αφορμή τον Νίκο Ρωμανό αλλά και τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταλύσει εδώ και μέρες στην πλατεία Συντάγματος.

Και πόσο τυχαίο είναι άραγε το διπλό αυτό γεγονός λίγες μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου που ταυτόχρονα είναι επέτειος μιας από τις χειρότερες στιγμές στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Τότε που η πόλη είχε παραδοθεί στα χέρια αναρχικών, αλλοδαπών αλλά και πλιατσικολόγων. Ο Ρωμανός, τραγικός πρωταγωνιστής κι αυτός της υπόθεσης Κορκονέα – Γρηγορόπουλου επέλεξε εντελώς τυχαία 20 μέρες πριν την επέτειο να ξεκινήσει απεργία πείνας. Οι γνωστοί πρόθυμοι έμποροι ελπίδας, Συριζαίοι, ΑΝΤΑΡΣίες, αναρχικοί κ.λπ. συνεπικουρούμενοι από γνωστούς «ευαίσθητους» και «ουμανιστές» δικηγόρους έστησαν το θέατρο, σπέρνουν ανέμους και ετοιμάζονται να δουν σαν άνετοι θεατές την Αθήνα να καίγεται.

Εντελώς τυχαία ο Ρωμανός κάνει την απεργία, γράφει προκηρύξεις και καλεί τους συντρόφους του σε αγώνα και να βρεθούν την 6η Δεκέμβρη, προφανώς για τα... περαιτέρω.

Κι ενώ η κυβέρνηση κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να βρει λύση και προτείνει μαθήματα εξ αποστάσεως όπως στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ποια είναι η απάντηση; Όχι, συνεχίζουμε την απεργία πείνας και ετοιμαζόμαστε για την 6η του Δεκέμβρη.

Και ξαφνικά βλέπουμε όλα τα κανάλια, τις εφημερίδες, το ίντερνετ να ασχολούνται με το τι θα κάνει ο Ρωμανός και πώς θα πράξει η κυβέρνηση διότι όντως αυτή έχει μπει στη γωνία από αυτό το οργανωμένο σχέδιο. Διότι αν πεθάνει ο νεαρός ληστής του Βελβεντού τότε δεν θα καεί η Αθήνα, θα καεί όλη η Ελλάδα.

Και μην ξεχνάμε την Υπατεία 2 που έχει στηθεί στο Σύνταγμα και την οποία ενισχύουν κρυφά και φανερά βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι γνωστοί «φορείς» που κινητοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις παίζοντας πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των δύστυχων αυτών ανθρώπων. Ήδη στα πανεπιστήμια επικρατεί αναβρασμός, φοιτητές μπουκάρουν σε σχολές και κάνουν καταλήψεις για τον Ρωμανό και διάφορες παρατάξεις ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις το Σάββατο. Άραγε ποιος είναι αυτός που δεν πιστεύει ότι το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή δεν θα είναι... φλογερό. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι τα μυαλά που πιθανώς έχουν σκεφτεί να κάνουν μπάχαλο τη χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή, αλλά σίγουρα δεν προσφέρουν καθόλου καλή υπηρεσία στην πατρίδα. Αλλά μήπως ενδιαφέρθηκαν ποτέ γι' αυτό; Ακόμη και συγκρατημένοι να είναι στις εκδηλώσεις τους, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα πιάσουν δουλειά οι πλιατσικολόγοι και οι μπαχαλάκηδες με τις μολότοφ; Κι όλα αυτά τώρα που η χώρα κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

Μήπως, όμως, οι επόμενες ημέρες να είναι η «βόμβα» που πρέπει να μπει για να διαλυθεί το σύστημα και να το εκμεταλλευτούν αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για την καμμένη γη που θα αφήσουν πίσω τους;