28 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι ηθοποιοί πέθαναν τις περισσότερες φορές στις ταινίες τους;(φωτό)

Ο Σον Μπιν αποτελεί ένα κινητό σπόιλερ. Και αυτό γιατί ξέρεις πάντα πώς θα καταλήξει. Κάνει τον καλό; Πεθαίνει. Κάνει τον κακό; Πεθαίνει. Παίζει σε ταινία ή τηλεοπτική σειρά;

Πεθαίνει - αν και με τον ρόλο του στη σειρά “Legends” έκανε την υπέρτατη έκπληξη και κατάφερε να μείνει ζωντανός σε ολόκληρο τον πρώτο κύκλο. Είναι όμως ο Σον Μπιν ο ηθοποιός που έχει ακολουθήσει το λευκό φως τις περισσότερες φορές στις ταινίες του; 
Την απάντηση μας δίνει ο Κάιλ Χιλ του “Nerdist” και είναι αναπάντεχα αρνητική. Μάλιστα, στη μακάβρια λίστα των ηθοποιών με τους περισσότερους θανάτους on camera ο κινηματογραφικός Μπόρομιρ δεν έχει καν τη δεύτερη θέση. Ούτε την τρίτη!


Στην κορυφή φιγουράρει ο Τζον Χαρτ, ο οποίος έχει σκοτωθεί 43 φορές. Ο 74χρονος Βρετανός ηθοποιός έχει στο ενεργητικό του μία Χρυσή Σφαίρα, τέσσερα Βραβεία BAFTA και έχει συμμετάσχει σε γνωστές ταινίες όπως το «Άλιεν», ο «Άνθρωπος ελέφαντας», το “V for Vendetta” και το “Hellboy”.


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μπέλα Λουγκόζι, με 35 θανάτους. Ο Ουγγροαμερικανός ηθοποιός ταυτίστηκε όσο ελάχιστοι ηθοποιοί με τον ρόλο του Δράκουλα -όσο και εάν ήθελε να το αποφύγει- και όλοι ξέρουμε πώς καταλήγει αυτή η ιστορία… For the record, πέθανε στην πραγματικότητα το 1956.


Τρίτος είναι ο Βίνσεντ Πράις, με 33 θανάτους. Πρόκειται επίσης για έναν από τους ηθοποιούς της παλαιάς φουρνιάς. Ο επιβλητικός Αμερικανός (1,93 μ. μπόι) έπαιξε σε αρκετές ταινίες τρόμου χαμηλού μπάτζετ, προτού κάνει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία με την «Πτώση του οίκου των Άσερ», μία ταινία που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Η τελευταία του επιτυχία ήταν ο «Ψαλιδοχέρης». Πέθανε το 1993.

Πηγή: Nerdist

Και έτσι φτάνουμε στον Σον Μπιν, ο οποίος έχει πεθάνει 25 φορές σε περίπου 70 ταινίες/σειρές που έχει παίξει, παρουσιάζοντας ποσοστό… θνησιμότητας περίπου 30%. Με αυτόν τον ρυθμό μπορεί να περάσει εύκολα τους Πράις και Λουγκόζι, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να εκτοπίσει και τον κ. Χαρτ. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και ανταγωνιστές που βρίσκονται πιο χαμηλά, όπως τον Κάρι-Χιρογιούκι Ταγκάουα και τον Μίκι Ρουρκ… Τέλος, εάν συνυπολογίσουμε και τα κινούμενα σχέδια, ο Κένι του “South Park” σημειώνει την εντυπωσιακή επίδοση των 0,38 θανάτων ανά επεισόδιο.