01 Δεκεμβρίου 2014

Αποκάλυψη: Η συνάντηση με Ρώσο πράκτορα που “έκαψε” ακροδεξιό Έλληνα πολιτικό

Για πρώτη φορά οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν κινητοποιήσει ένα πολυμελές κλιμάκιο πρακτόρων και διέθεσαν προηγμένα συστήματα υποκλοπών για την παρακολούθηση ενός στόχου ο οποίος δεν αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ και δεν συνδεόταν με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η παρακολούθηση άρχισε με την προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος του ιδιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε έναν πολυπράγμονα παράγοντα από την Μόσχα.

Επρόκειτο για ελληνικής καταγωγής Ρώσο πολίτη ο οποίος εμφανιζόταν στην Μόσχα ως εκπρόσωπος μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου.

Το πρόσωπο αυτό είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με το λεγόμενο γκρίζο σύστημα εξουσίας στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλάμβανε δουλειές για λογαριασμό παρακρατικών υπηρεσιών οι οποίες χρησιμοποιούσαν ακόμα και μαφιόζους όταν επρόκειτο να υλοποιήσουν επιχειρήσεις διείσδυσης σε Βαλκάνια και Ευρώπη.

Το πρόσωπο αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εμπλέκεται στη χρηματοδότηση ακροδεξιών οργανώσεων ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας επεδίωξε και είχε καταφέρει να εξασφαλίσει συναντήσεις και με διάφορους συστημικούς παράγοντες.

Μετά από δύο μέρες παραμονής του στην Αθήνα ο περιβόητος Σίμος εμφανίζεται και πάλι στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αυτή τη φορά πετάει για το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στο ιδιωτικό αεροσκάφος επιβιβάζεται και ένα από τα κορυφαία στελέχη των ρωσικών υπηρεσιών.

Το αεροσκάφος προσγειώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα δύο πρόσωπα φτάνουν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο είχαν νοικιάσει δύο σουίτες.

Το κλιμάκιο των πρακτόρων παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις τους χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστώσει κάποια ύποπτη κίνηση ή συνάντηση.

Όλα αυτά μέχρι που έφτασε στο ίδιο ξενοδοχείο και ο αρχηγός ενός γνωστού ακροδεξιού κόμματος.

Τελικά η δεύτερη σουίτα είχε νοικιαστεί για τον πρόεδρο και σ’ αυτή έγινε η συνάντηση που κράτησε τέσσερις ώρες με τη συμμετοχή του πολυπράγμονα ρωσοπόντιου και του κορυφαίου στελέχους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Το περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε στη σουίτα του ξενοδοχείου καταγράφηκε από το κλιμάκιο των Αμερικανών και η αντίστροφη μέτρηση για τον πρόεδρο είχε αρχίσει.

Τελικά η συνάντηση αυτή “έκαψε” και τον πολυπράγμονα Έλληνα παράγοντα.

Ο ελληνικός κατασκευαστικό όμιλος τον καθαίρεσε από αντιπρόσωπο ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε σχέση με γνωστό επιχειρηματία στη Βόρεια Ελλάδα που έχει ισχυρές διασυνδέσεις με παρακρατικούς κύκλους στην Μόσχα.

Σύμφωνα πάντα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ο πολυπράγμων Έλληνας που στρατολόγησε τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος έχει σχέση τόσο με τις μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας όσο και με ισχυρούς κύκλους της ρωσικής μαφίας.

http://lykavitos.gr/archives/153100