10 Δεκεμβρίου 2014

ΒΟΜΒΑ! Φίλος του Τσίπρα, Πληρεξούσιος Υπουργός και κάτοχος του Αστεριού του Σύμπαντος... αυτοπροτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Α! Είναι και "Διεθνής Ακαδημαϊκός" ο φίλος του Αλέξη...

Πρόταση βόμβα για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Διεθνής ακαδημαϊκός και πληρεξούσιος Υπουργός αυτοπροτείνεται για το ανώτατο αξίωμα. "Πιστεύω οτι ανάμεσα στους 300 βουλευτές υπάρχουν και καθαρά μυαλά" δήλωσε στο Newsit o Tριαντάφυλλος Καραγιάννης. Αγνωστο αν το όνομά του θα συμπεριληφθεί στην ψηφοφορία.
Εκτός από τους υποψηφίους που προτείνουν τα κόμματα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως συνέβη στην περίπτωση του Σταύρου Δήμα τον οποίο πρότεινε η ΝΔ, υπάρχουν και οι υποψήφιοι που αυτοπροτείνονται.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Διεθνής Ακαδημαϊκός και πληρεξούσιος Υπουργός Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, ο οποίος έστειλε φαξ με το βιογραφικό του σε όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ.


Οπως δήλωσε στο Newsit o υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, Τριαντάφυλλος Καραγιάννης "πιστεύω ακράδαντα οτι η πολιτική ζωή στον τόπο μας πρέπει να αλλάξει. Ο κόσμος φωνάζει "δεν πάει άλλο". Ο ΠτΔ ως ανώτατος άρχων βεβαίως δεν έχει το δικαίωμα παρεμβάσεως στο κυβερνητικό έργο μέχρις ενός σημείου.

Πιστεύω ακράδαντα όμως οτι η προσωπικότητα του Προέδρου η οποία πρέπει να είναι σημαίνουσα και παγκοσμίως γνωστή, αυτό το λέω διότι ο ομιλών έχει ανώτατες διακρίσεις παγκοσμίως. Εχει δοθεί το όνομά του σε αστέρι του σύμπαντος για την συμβολή του στην παγκόσμια ειρήνη, στην επιστήμη και στα γράμματα.

Είμαι εκείνος που στη νομική επιστήμη καθιέρωσα πριν δυομιση δεκαετίες τον πολιτικό όρκο παντού, στα δικαστήρια και παντού. Δική μου γνωμάτευση είναι, σελίδα 47 του κώδικα ελληνικής ιθαγενείας που φέρει το όνομά μου. Ολοι οι κώδικες ιθαγενείας από το 1987 εως σήμερα κατ΄αποκλειστικότητα φέρουν το όνομά μου.

Στην οικονομική επιστήμη οι δύο θεωρίες μου, διδάσκονται στα μεγαλύτερα πανεπιστημια του κόσμου. Μάλιστα προ δεκαημέρου ένας Αγγλος καθηγητής ήρθε στην Ελλάδα για να μιλησει και όταν του είπαν οτι είμαι μέσα στο ακροατήριο επειδή δε με γνώριζε προσωπικά, ήρθε και με χαιρέτησε και μου φίλησε το χέρι.

Στο ερώτημα γιατί συστήνεται ως πληρεξούσιος Υπουργός ο κύριος Καραγιάννης απάντησε " κατετέθη προς δεκαετίας στη Βουλή των Ελληνων ερώτηση προς τον Πέτρο Μολυβιάτη, τότε Υπουργό Εξωτερικών, οτι εγώ πράττων ως πληρεξούσιος Υπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών (έκανε λάθος ο Μολυβιάτης), είπα κάποια πράγματα υπερ καποιων καθεστώτων που συνέβαλλαν στην πρόοδο του τόπου μας. Διότι και ο Ιωάννης Μεταξάς και ο βασιλεύς, συνέβαλλαν στην πρόοδο του τόπου. Δεν μπορούμε να έχουμε παρωπίδες, επιτέλους να ξυπνήσουμε και να δούμε το καλό από όπου και αν προέρχεται. Ετσι λοιπόν λέγοντας δύο πράγματα, ο κύριος νόμιζε οτι είμαι πληρεξούσιος Υπουργός, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ομιλώ για τον Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε για να υποστηρίξει την ερώτηση, προφασιζόμενος ασθένεια.

Ο κύριος Τριαντάφυλλος Καραγιάννης με τον Αλέξη Τσίπρα σε κάποια εκδήλωση - Φωτό πρακτορείο Θεόδωρος κ Αθανάσιος Αναγνωστόπουλοι

Ο πληρεξούσιος Υπουργός είναι ακαδημαϊκός τίτλος και δίνεται από τη Διεθνή Ακαδημία Ακαδημαϊκών, είμαστε 115 σε όλο τον κόσμο. Εγώ είμαι για την Ελλάδα και την Κύπρο, εφ΄όρου ζωής, είμαστε ισόβιοι, ένεκα των επιστημονικών διακρίσεων, δεν έχει σχέση με την πολιτική ο τίτλος.

Στο ερώτημα πως αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά, αν δηλαδή ανήκει στην δεξιά, την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά ο κύριος Καραγιάννης απάντησε "αυτοπροσδιορίζομαι ως Ελλην και τίποτα άλλο. Κανένα κόμμα, όλα για την Ελλάδα. Οποιοδήποτε κόμμα συμβάλλει στην πρόοδο και προκοπή των Ελλήνων είναι ευπρόσδεκτο".

Στο ερώτημα αν τα καθήκοντα του ΠτΔ πρέπει να διευρυνθούν ο κύριος Καραγιάννης απάντησε "ο Πρόεδρος θα πρέπει αν έχει περισσσότερα καθήκοντα, να μπορεί να παρεμβαίνει σε κάποιες καταστάσεις, διότι δε νοείται κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη να έχει 45 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είμαι υπερ της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων".

Τελος ρωτήσαμε τον κύριο Καραγιαννη αν πιστεύει οτι η αυτοπρότασή του θα εχει απήχηση και εκείνος απάντησε "πιστεύω ακράδαντα οτι μεταξύ των 300 βουλευτών υπάρχουν και καθαρά μυαλά και οτι θα τη δεχτουνε".

Ποιος είναι ο Τριαντάφυλλος Καραγιάννης
Γεννήθηκε το 1949 στο Σιτόχωρο Λάρισας. Μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια δίχως ανέσεις. Ξεκίνησε από το μηδέν οπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά.

Εχει 3 παιδιά και είναι διαζευγμένος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit.gr