10 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΜΕ! Ο δολοφόνος του Λιτβινένκο έγινε κόουτς ηθοποιών στη Ρωσία, για να τους δείξει πώς να... σκοτώνουν

Χρησιμοποιεί την εμπειρία του

Ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, δίνει συμβουλές σε Ρώσους ηθοποιούς πώς να σκοτώνουν αλλά και να δηλητηριάζουν ανθρώπους, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Όταν δεν μεταφέρει στη «μικρή οθόνη» της Ρωσίας την εμπειρία του για τον τρόπο με τον οποίο δηλητηρίασε τον Λιτβινένκο με πολώνιο το 2006 στο Λονδίνο, ο Αντρέι Λουγκοβόι κάθεται στα έδρανα της ρωσικής Δούμας.
Ο Αντρέι Λουγκοβόι, Ρώσος πολιτικός και επιχειρηματίας, κατηγορείται από τις βρετανικές αρχές για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006 στο Λονδίνο. Ένα χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση της Βρετανίας ζήτησε την έκδοσή του στο Λονδίνο, όμως οι ρωσικές αρχές είχαν αρνηθεί επικαλούμενες τη βουλευτική του ασυλία.

Ο 50χρονος Λουγκουβόι ήταν ένας από τους δύο Ρώσους που συναντήθηκαν με τον Λιτβινένκο στο Λονδίνο, προτού αυτός ξεψυχήσει, αφότου δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό υλικό. Πρώην σωματοφύλακας της KGB και οκτώ χρόνια μετά το θάνατο του Λιτβινένκο, ο Λουγκοβόι κοντεύει να γίνει σταρ στη ρωσική τηλεόραση, αν και ο ίδιος δεν εμφανίζεται (προς το παρόν τουλάχιστον).

Αλεξάντρ Λιτβινένκο

Δέχεται... βροχή προτάσεων από Ρώσους παραγωγούς και σκηνοθέτες και, όπως αναφέρει η Daily Mail, μία ρωσική εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει την προώθηση τηλεοπτικών σειρών με θέμα τη δολοφονία του Λιτβινένκο, είχε την ιδέα να προσλάβει τον καθ΄ ύλην αρμόδιο, που δεν είναι άλλος άλλος από τον Λουγκοβόι. Ο Ρώσος πολιτικός προσελήφθη ως σύμβουλος, και σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Central Parntership διευκρινίζει ότι, ο Λουγκοβόι μοιράστηκε την εμπειρία της δολοφονίας του Λιτβινένκο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον δηλητηρίασε, με τους ηθοποιούς της τηλεοπτικών σειρών.

Ο Ρώσος βουλευτής συμβουλεύει όχι μόνο τους ηθοποιούς, αλλά τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να γίνονται τα εγκλήματα και οι δολοφονίες. Η ρωσική εταιρεία παραγωγής προσθέτει επίσης πως, αν και του έγιναν πολλές προτάσεις από ξένες εταιρείες παραγωγής, ο Λουγκοβόι δεν τις εμπιστεύτηκε και, για το λόγο αυτό προτίμησε να δώσει τα... φώτα του την εταιρεία που εδρεύει στη χώρα του.

Ο Λουγκοβόι γεννήθηκε το 1966 και το 1987 προσχώρησε στους κόλπους της KGB. Ως σωματοφύλακας παρείχε ασφάλεια σε ανώτατους Ρώσους αξιωματούχους. Το 1991, εργάστηκε στην προσωπική μονάδα ασφάλειας του Κρεμλίνου μέχρι την παραίτησή του το 1996. Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον τομέα ιδιωτικής ασφάλειας. Το 2007 εξελέγη με το ακροδεξιό κόμμα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι βουλευτής της Δούμα.

Mίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤ ΘΕΜΑ