28 Δεκεμβρίου 2014

Άρχισαν να ράβουν υπουργικά κοστούμια στην Κουμουνδούρου

Αλέξης – Πάνος και Φώτης. Αυτή είναι η κυβέρνηση ευρύτερων συμμαχιών που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άρχισαν να ράβουν υπουργικά κοστούμια και να μοιράζουν καρέκλες στην Κουμουνδούρου, σε αγαστή συνεργασία με τα συνεταιράκια τους τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Παρά το γεγονός ότι ο Καμμένος και η παρέα του θα ψάχνουν και τις ψήφους τους, ειδικά μετά το φιάσκο Χαϊκάλη, οι μεγάλοι… ηγέτες Αλέξης και Πάνος έχουν αρχίσει να σκέφτονται ποιοι θα κυβερνήσουν και σε ποιες θέσεις.
Στην «Ιερή Συμμαχία», που μοιάζει περισσότερο με… ανίερη, θέση έχει και ο κυρ Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο θίασος του τρίο Στούτζες.

Κι έτσι, ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει ιστορική αλλαγή και κυβέρνηση της Αριστεράς στην ουσία θα βρεθεί μπροστά σε ένα ιδιότυπο μείγμα που ξεκινά από την άκρα Αριστερά και φτάνει μέχρι το σημείο εκείνο της Δεξιάς που είναι για… ζουρλομανδύα.

Σκεφτείτε μόνο ποιοι θέλουν να κυβερνήσουν, ποιοι θα πρέπει να στελεχώσουν την κυβέρνηση και το κράτος. Αναρχικοί, πρώην σταλινικοί, κνιτάκια της εποχής των καταλήψεων, τελειωμένοι Πασόκοι που ξαναγεννήθηκαν, δήθεν προοδευτικοί αριστεροί που νοιάζονται μόνο για την εξουσία και ορισμένοι «πεφωτισμένοι» δεξιοί της συνωμοσίας.

Αλέξης – Πάνος και Φώτης. Αυτή είναι η κυβέρνηση ευρύτερων συμμαχιών που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και ήδη άρχισαν να μοιράζουν τις θέσεις. Ακόμη κι αν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ μείνουν εκτός Βουλής, γιατί ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι τι καραγκιοζιλίκια γίνονται, φαίνεται να έχουν κλείσει ή να επιδιώκουν να κλείσουν συμφωνία με τον Τσίπρα, πριν ανακοινωθούν οι κάλπες.

Ο Καμμένος φέρεται να έχει ζητήσει να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Άμυνας και κάποια άλλα στελέχη του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή κάποιες καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Ειδικά σε αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να εμπλακεί. Π.χ. αν γίνει μια διαδήλωση και βγάλει ο Καμμένος τα ΜΑΤ έξω δεν θα κατηγορήσουν την αριστερή κυβέρνηση. Ούτε αν π.χ. οι ψεκασμένοι κάνουν τσαμπουκά στο Αιγαίο που όπως όλοι γνωρίζουμε, για τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στα… ψάρια του.

Για σκεφτείτε μόνο τον… Παύλο Χαϊκάλη υπουργό Πολιτισμού, διότι κάπως πρέπει να του ξεπληρώσουν το παιχνίδι που έπαιξε με τόση καλή θεατρικότητα.

Δεν είναι αστείο, αλλά αν ο Τσίπρας δεν τους πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι μόλις δει ότι δεν τους έχει ανάγκη (ο αριβισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί σύντομα), τότε θα ζήσει η Ελλάδα πολύ χειρότερα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Τότε π.χ. που ο Γ. Παπανδρέου έλεγε «είμαστε αναρχικοί της εξουσίας» και έφερνε την Τίνα και τους κηπουρούς στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτοί θα είναι… νηπιαγωγείο μπροστά στο υπουργικό συμβούλιο που έχουν ορισμένοι κατά νου.

Δείτε μια προβολή από το μέλλον. Υπουργικό με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, δεξιά και αριστερά του τα συνεταιράκια Φώτη και Πάνο και στο υπουργικό σχήμα τον Χαϊκάλη, τη Χρυσοβελώνη και κάποιους άλλους της ΔΗΜΑΡ που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.

Υπερβολές, θα πει κάποιος. Και οι άλλες κυβερνήσεις ήταν καλύτερες; Μπορεί να μην ήταν, όμως, τώρα το «ατύχημα» που μπορεί να συμβεί θα καταστρέψει την Ελλάδα. Πολλά περιθώρια δεν υπάρχουν. Για να δούμε π.χ. τι θα κάνει ο Τσίπρας όταν ο Σόιμπλε του πει (που του είπε ήδη) να κάνει μεταρρυθμίσεις. Για να δούμε που θα βρει τα λεφτά να αυξήσει τους μισθούς και να προσλάβει και χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Σημασία τώρα έχει ότι στην Κουμουνδούρου έχουν πάρει φωτιά τα… ψαλίδια που κόβουν και ράβουν τα υπουργικά κοστούμια. Χωρίς γραβάτα, βεβαίως, γιατί αυτή είναι… αντιεπαναστατική. Αυτό τους μάρανε κι όχι που θα έχει η Ελλάδα μια κυβέρνηση περιφερόμενο θίασο με πρωταγωνιστές το τρίο Στούτζες.