09 Δεκεμβρίου 2014

ΗΧΗΤΙΚΟ! Ρωμανός: «Δεν με ενδιαφέρει η εκπαίδευση! Θεωρώ τα παν/μια χώρους περιστολής του πνεύματος»

Τώρα που ο Ρωμανός αποδεικνύεται ότι ενδιαφέρεται μόνο και μόνο για τις εξόδους και τις τζούρες ελευθερίας όπως λέει τι έχουν να πούνε τα αλληλέγγυα γατάκια (καλά ο δικηγόρος του που έχει βαλθεί να τον παρουσιάσει ως Αϊνστάϊν είναι ούτως ή άλλως φαιδρός) και οι ξεφτίλες που τον στηρίζουν; Ακούστε τον να λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η εκπαίδευση αφού θεωρεί ότι «τα πανεπιστήμια είναι χώροι περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων», ενώ παραδέχεται και ότι εκβιάζει την «αστική νομιμότητα» 

Ο Νίκος Ρωμανός διεκδικεί άδεια για να σπουδάσει στην σχολή την οποία πέρασε. Γι αυτό και κάνει απεργία πείνας. Ωστόσο το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό, καθώς αυτό που επιζητά ο ληστής του Βελβεντού είναι αφενός ίσα δικαιώματα με άλλους κρατουμένους αλλά και την έξοδό του από την φυλακή πάση θυσία.
Το δεύτερο σκέλος είναι ξεκάθαρο όχι μόνο από την ιδεολογία του νεαρού αλλά και από τα λεγόμενά του. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβασή του σε εκδήλωση που έγινε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στις 19-11-2014 στην οποία απαξιοί τα Πανεπιστήμια τονίζοντας πως είναι χώρος περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος, ενώ ξεκαθαρίζει πως η απεργία πείνας «δεν αφορά την στέρησή μου στο δικαίωμα της εκπαίδευσης».

Το απόσπασμα της παρέμβασής του το οποίο βρήκαμε στο Indymedia έχει ως εξής:«Τώρα όσον αφορά την εκπαιδευτική άδεια που διεκδικώ, εντάξει, είναι και αυτή κάτι το οποίο έχει κατακτηθεί μέσα από πολλούς αγώνες μέσα στις φυλακές, είναι πράγματα που σήμερα θεωρούνται δεδομένα αλλά σε λίγο καιρό όπως φαίνεται θα καταργηθούνε μέσα από αυτό το νομοσχέδιο. Και προφανώς η διεκδίκηση που κάνω δεν αφορά την στέρησή μου στο δικαίωμα της εκπαίδευσης, ούτως ή άλλως θεωρώ ότι τα πανεπιστήμια είναι χώροι περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων»

Την συγκεκριμένη τοποθέτηση του Νίκου Ρωμανού μπορείτε να την ακούσετε μετά το 9:40 


Τα λεγόμενα αυτά σαφώς και έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε πει ο ίδιος στις 7 Δεκεμβρίου στο ΒΗΜΑ σε μία συνέντευξη στην οποία τόνισε ξεκάθαρα ότι: «Αγαπώ τη ζωή και θέλω να την ομορφύνω με τη μάθηση. Δεν έχουν το δικαίωμα να μου στερήσουν κανένα από τα δύο».

Τι σημαίνει αυτή η διάσταση απόψεων; Πως ο Νίκος Ρωμανός αντιμετωπίζει το ζήτημα μέσα από καθαρά πολιτική σκοπιά. Θέλει να «εκμεταλλευτεί» τα δικαιώματα που του δίνει το σύστημα προκειμένου να βρίσκεται και εκτός φυλακής. Λογικό από την μία πλευρά, αλλά τα περιθώρια στενεύουν.