09 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σόιμπλε αποθεώνει Σαμαρά: Είναι αποφασιστική μορφή, συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ελλάδας

Ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε δεν μας έχει συνηθίσει σε θετικές αναφορές για την ελληνική πολιτική σκηνή, ωστόσο έκανε την έκπληξη αποθεώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά.

«Είναι μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» είπε ο Σόιμπλε ο οποίος παράλληλα εξήρε και τις προσπάθειες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επιβεβαίωσε ότι γνώριζε τις προθέσεις του Πρωθυπουργού για επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ηταν μια καλή απόφαση» σχολίασε ενώ ταυτόχρονα μίλησε εγκωμιαστικά για την πρόοδο της Ελλάδας στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της.

Μάλιστα, ο Σόιμπλε έκανε αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θυμίζοντας το δημοψήφισμα που είχε προτείνει και υποστήριξε ότι έκανε πίσω μετά την πίεση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Για «έξυπνη κίνηση» και «υπολογισμένο ρίσκο» μίλησε και ο Μίχαελ Φουχς, αντιπρόεδρος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), σχολιάζοντας την κίνηση Σαμαρά. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αποκάλυψε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά χθες Δευτέρα, προβλέποντας μάλιστα πως «οι πιθανότητες να αποδώσει είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ξέρει τι κάνει».