15 Δεκεμβρίου 2014

Υποψήφιος στον ΦΟΔΣΑ ο Δημήρης Κούβελας

ΕΚΛΟΓΕΣ στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίες ορίστηκαν για την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014.

Με την παρούσα, λοιπόν, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Στην παράταξή μας ΕΝΤΑΞΕΙ της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης πιστεύουμε ότι, στο οξυμένο στις μέρες μας πρόβλημα των απορριμμάτων στη Μακεδονία χρειάζεται άμεση δράση, αποτελεσματικότητα, εφαρμογή της στρατηγικής και των μεθόδων της ορθολογικής τους διαχείρισης, έλεγχος του κόστους για τους δήμους, καθώς και ενίσχυση της πολιτικής της ανακύκλωσης. Ακόμη παραπέρα, απαιτείται ταχύτατη ολοκλήρωση των εγκεκριμένων από καιρό έργων του περιφερειακού σχεδίου, συγχρόνως με την εξεύρεση πρόσθετων λύσεων βασισμένων στη τεχνολογία του αύριο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος εταίρος στον φορέα και θα ήταν αποτελεσματικότερο να έχει και την ευθύνη του συντονισμού της δράσης του ΦΟ.Δ.Σ.Α., σε συνεργασία με όλους τους δήμους της Κεν. Μακεδονίας και το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Με συναίσθηση της δύσκολης αποστολής, δηλώνω παρών.

Είμαι βέβαιος ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟ.Δ.Σ.Α.  που θα κληθεί να αποφασίσει θα σταθμίσει την προοπτική του φορέα με στόχο να γίνουμε πρωτοπόροι στη διαχείριση και εκμετάλλευση των απορριμμάτων, ξεπερνώντας τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, μακριά από μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτρης Κούβελας
Δικηγόρος – Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης