09 Δεκεμβρίου 2014

Πιθανή λύση το «βραχιολάκι» για το κ@λόπαιδο που ακόμα να αρχίσει απεργία δίψας μπας και ΠΣοφήσει

Έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ΄ αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία - Σαμαράς: «Δεν μπορώ να παρέμβω στη δικαιοσύνη»

Ασφαλή διέξοδο χωρίς πολιτική απόφαση που θα παρέκαμπτε την δικαιοσύνη αναζητά η κυβέρνηση για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει παρακολούθηση των πανεπιστημιακών μαθημάτων εξ' αποστάσεως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε ότι ο 21χρονος θα μπορεί να αξιοποιήσει και την ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (με το βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή.

Νωρίτερα ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε δηλώσει ότι θα γινόταν αποδεκτό το «βραχιολάκι» από τον πελάτη του, στοιχείο που μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι προόδου στον κρίσιμο διάλογο που γίνεται γύρω από το κρεβάτι όπου νοσηλεύεται ο 21χρονος απεργός πείνας.

Ωστόσο, ο κ. Αθανασίου απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ΄ αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία. Να σημειωθεί ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συζητηθεί σήμερα στην Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως να επιμένει πως δεν βελτιώνει αλλά «χειροτερεύει την κατάσταση και βάζει πιο βαθειά στην φυλακή τον Νίκο Ρωμανό».

Σαμαράς: Συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού αλλά δεν μπορώ να παρέμβω στην δικαιοσύνη

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας  του απεργού πείνας Γιώργος Ρωμανός πραγματοποίησε χθες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχιεπίσκοπο.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς του επισήμανε ότι συμμερίζεται την «αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη δικαιοσύνη». Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Ρωμανός υποστήριξε ότι δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα του γιου του και πρόσθεσε  «Θα το ξανασυζητήσουν για να βρουν λύση. Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα».

Τσίπρας: «Ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος»

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος».

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αθανασίου: "Βραχιολάκι" για τον Ρωμανό αλλά μέχρι τότε...

Ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (με το βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, ωστόσο μέχρι τότε ο κ. Αθανασίου απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ' αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.

"Γιατί δε μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τα μαθήματα; Η Πολιτεία θα του εξασφαλίσει ατομικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και όλη την υποδομή την οποία χρειάζεται για να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώ έκανε έκκληση στους γονείς του να τον πείσουν να ξεκινήσει τα μαθήματά του.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη - ο οποίος είπε πως η τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή αύριο το υπουργείο Δικαιοσύνης χειροτερεύει τα πράγματα και ζήτησε άμεση λύση -, ο κ. Αθανασίου διερωτήθηκε «γιατί η τροπολογία χειροτερεύει τα πράγματα αφού προϋπόθεση είναι η διευκόλυνση κάποιου να πάρει άδεια για να σπουδάσει. Του δίνεται δηλαδή δεύτερη ευκαιρία στην περίπτωση που τα Συμβούλια απορρίπτουν την εκπαιδευτική άδεια».

Αφού ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να παρέμβει στις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων, ζήτησε από τον ερωτώντα βουλευτή, ο οποίος επέμεινε ότι ο υπουργός πρέπει να δώσει τη λύση, να του υποδείξει εκείνος ή ένας νομικός από τον ΣΥΡΙΖΑ τι μπορεί να κάνει το οποίο δεν έκανε.

Δείτε τα βίντεο