24 Δεκεμβρίου 2014

Και ο Πλεύρης ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑίο Λαζόπουλο και τη μονταζιέρα του

Αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω είναι ο βουλευτής της Ν.Δ.  Θανάσης Πλεύρης που κατέθεσε μέσα στα Χριστούγεννα ερώτηση ζητώντας να μάθει ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να αξιολογηθεί δικαστικά  η συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλου στην υπόθεση των καταγγελιών Χαικάλη, με βάση τα όσα έχουν δηλωθεί δημόσια.

Δείτε το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έννομες συνέπειες ομολογούμενης παραβατικής συμπεριφοράς σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού βουλευτή.

Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη μια κακόγουστη «θεατρική παράσταση», σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η εν λόγω υπόθεση, αφού πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, ετέθη, από τον αρμόδιο Αντιεισαγγελέα Εφετών, στο αρχείο καθόσον, σύμφωνα με την πορισματική αναφορά, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για την κακουργηματική πράξη δωροδοκίας βουλευτή.

Πλέον όμως αυτού, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και δη οι κύριοι Π. Χαϊκάλης και Α. Λαζόπουλος, γνωστοποίησαν στο ευρύ κοινό ότι ο κ. Λ. Λαζόπουλος έγινε αποδέκτης παρανόμως βιντεοσκοπημένου υλικού, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση απεστάλη στην Δικαιοσύνη. Γνωστοποίησαν επίσης, ότι ο κ. Λαζόπουλος όχι μόνο έγινε αποδέκτης αλλά επεξεργάστηκε μέσω τεχνικής παρέμβασης το συγκεκριμένο βιντεοσκοπημένο υλικό και πιο συγκεκριμένα προέβη στο μοντάζ αυτού.

Δυνάμει των ανωτέρω και με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Λαζόπουλος ενδέχεται να έχει διαπράξει σοβαρότατο ποινικό αδίκημα.

Ερωτάσθε,

Με ποια διαδικασία (όπως λ.χ. προκαταρκτική εξέταση) έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία προέκυψε και κατά δήλωση του ιδίου, να αξιολογηθεί από τις Δικαστικές Αρχές;

Αθήνα 24.12.2014
Ο ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης
Βουλευτής Α’ Αθηνών