07 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΤΙ Ο ΣΤΟΚΟΣ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΠΑΠΑΡΙΖΕΤΑΙ! Λοβέρδος για Ρωμανό: Αν πάθει κάτι το κρίμα στο λαιμό όσων ολιγώρησαν

«Και αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του, η Δημοκρατία δεν εκδικείται, και αν πάθει κάτι το κρίμα στο λαιμό όσων ολιγώρησαν», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό, ανέφερε: «Δώσαμε όλες τις δυνατότητες σε εγκλείστους να δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις.Κάποιοι επέτυχαν. Δεν φτάνει μόνο να τους λέμε μπράβο, πρέπει να τους δίνουμε τις δυνατότητες να σπουδάσουν. Οργανώνουμε το θέμα με τροπολογία που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Προσοχή όμως σε κάτι. Αυτή η τροπολογία δεν σημαίνει ότι θα καταργεί τις πενθήμερες άδειες. Δεν σημαίνει ότι επειδή ένας δραπέτης λειτούργησε όπως λειτούργησε πρέπει κάθε άλλος έγκλειστος που έχει διάθεση να επανέλθει στην κανονική ζωή να στερηθεί των δικαιωμάτων του».

«Ως υπουργείο Παιδείας υποστηρίξαμε αυτή τη θέση στην υπόθεση Κωστάρη ανοικτά, δημόσια και εγγράφως και το υποστηρίζουμε και στην διαφορετική μεν αλλά κρίσιμη υπόθεση Ρωμανού», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του, η Δημοκρατία δεν εκδικείται, κι αν πάθει κάτι το κρίμα στο λαιμό όσων ολιγώρησαν. Όσοι κατακρίνουν αυτή τη θέση, να σκεφτούν πως στην αγκαλιά του παιδιού αυτού, σε ηλικία 16 ετών πέθανε δολοφονημένος ο συνομήλικος φίλος του. Αυτές είναι οι πάγιες απόψεις μου. Κι όσοι θέλουν να τις αμφισβητήσουν, τους παραπέμπω στην κοινή ερώτηση Κουβέλη-Λοβέρδου για τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού το 2006».