08 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζει να μοιράζει πόνο σε αριστερούς φασίστες που του την πέφτουν ο Μαραβέγιας

«Χιπστεράκο», «ατάλαντος μαγκόφλωρος» και «χιψστεροναζιστούλης» τον αποκαλούν αρκετοί χρήστες - Με ειρωνικό τρόπο τους απαντάει και τους... τρολάρει

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση που ανάρτησε ο γνωστός τραγουδιστής Κωστής Μαραβέγιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ίδιος μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει σε μερικά από αυτά τα σχόλια. Ωστόσο, αυτό που μάλλον κατάφερε ήταν να δώσει περισσότερη τροφή για σχόλια...
Απαντώντας στην ανάρτησή του, χρήστες του Facebook, μέσω των σχολίων τους, υποστηρίζουν πως ο Κωστής Μαραβέγιας, με τα όσα έγραψε, προσπάθησε να εξαργυρώσει την προβολή της εκπομπής του στη ΝΕΡΙΤ, άλλοι τον χαρακτηρίζουν «νεοφιλελεύθερο», ενώ οι πιο πολλοί θεωρούν τις απόψεις του «χουντικές».

Με εκφράσεις όπως «χιπστεράκο», «ατάλαντος μαγκόφλωρος», «χιψστεροναζιστούλης», «απολιτικό νούμερο ουδετερότητας», αλλά και με ύβρεις έχουν επιλέξει οι περισσότεροι να... εκφραστούν ελέυθερα στον «τοίχο» του Κωστή Μαραβέγια.

Ο ίδιος απαντά με πληθυντικό ευγενείας στα περισσότερα σχόλια, ενώ έχει μάλλον... ειρωνικό τόνο, ωστόσο ουκ ολίγες απαντήσεις χαρακτηρίζονται από καυστικό χιούμορ. Εν ολίγοις: Τρολάρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα:


Ωστόσο, παρόλο που αρχικά φαίνεται διατεθειμένος να απαντήσει στα σχόλια, μάλλον δεν υπολόγισε τη διάσταση που πήρε η ανάρτησή του και έτσι σταμάτησε να απαντά.



Αρκετοί είναι εκείνοι που γράφουν σχόλια σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για τα τραγούδια του, δράττοντας την ευκαιρία από τη δημοσίευσή του, προφανώς. «Σταμάτα να γράφεις στίχους με το μίξερ», «σκουπίδια», «πάνχαζα» και άλλοι χαρακτηρισμοί αφορούν στα τραγούδια που ο ίδιος ερμηνεύει.


Χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις του Θάνου Τζήμερου, που γράφει: «Μπράβο Κωστή. Θαρραλέα στάση σε έναν κόσμο τζάμπα μαγκιάς», αλλά και του Γιώργου Πανόπουλου (ο χοντρός γκέι αστρολόγος), ο οποίος κοινοποιώντας φωτογραφία της δημοσίευσης του γνωστού τραγουδιστή, έγραψε: «Αυτός ο άνθρωπος που ακούγοντας ένα "τύπου τραγούδι" του με μια Λόλα, νόμιζα ότι είναι άλλο ένα σαχλό διαφημιστικό του jumbo, παρεμβαίνει για να σχολιάσει την ελληνική πραγματικότητα- διαβάστε και ξεράστε ελεύθερα».

Τέλος, σχετικά με τη μάλλον ρομαντική διάθεση που είχε το σχόλιό του για τη βόλτα που θέλει να κάνει με το κορίτσι του, να τη φιλήσει σε παγκάκι, τα σχόλια είναι άκρως χλευαστικά, αφού τον προτρέπουν να πάει να νοικιάσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για... τρεις ώρες και να αφήσει τα παγκάκια. Κάποιος χρήστης γράφει χαρακτηριστικά: «Μου θες και ρομαντζάδα σε παγκάκι. get a room».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάρτησή του μέσα σε μία ημέρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2.790 like, περισσότερα από 380 κοινοποιήσεις και... περισσότερα από 550 σχόλια!

Θυμίζουμε τη δήλωσή του:

«Αγαπημένε μου συνάνθρωπε,
πόση βία ν' αντέξεις πια σ' αυτό τον τόπο; Βία "κρατική", βία "αντιεξουσιαστική", βία "χρυσαυγίτικη", όλες βίες φασίζουσες και εν τέλει βαθιά εξουσιαστικές. Καταπονημένη και καταπατημένη από δαύτους της καρδιάς μας η μη βία.
Κι αφού μου ζητάς να πάρω θέση επίμονα κι αφού σου πω το προφανές Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους, θα σου τραγουδήσω το υπόλοιπο.
(Σε Μι Ματζόρε )
Καμία αλληλεγγύη στον κανιβαλισμό της απόγνωσης και σε όποιον εκφραστή και εμπνευστή της με οποιαδήποτε ψυχογενή "ιδεολογικά" προσχήματα.
Καμία συμμετοχή στον πιθηκισμό της ιδιοτελούς συμπαράστασης σε άδικα "δίκαιους αγώνες" που φέρουν όπλα φωτιές και δακρυγόνα.
Τέλος,
η ομορφιά θα μας σώσει αγαπημένοι. Κι αν η φωτιά σου φαίνεται όμορφη, βούτα στα μέσα σου να πιεις λίγο νερό αγάπης. Κάπου θα 'χεις κι εσύ συνάνθρωπε. Θα ξεδιψάσεις.
ΥΓ. Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που 'ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι.
Με αγάπη
Κ. Μαραβέγιας».