02 Δεκεμβρίου 2014

Μηλιός και Σταθάκης απολογούνται για το City

Εκτενή ενημέρωση και… εξηγήσεις προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να δώσουν στην προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συνεδρίαση του οργάνου, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κκ Μηλιός και Σταθάκης.

Η επίσκεψη στο City του Λονδίνου, οι επαφές που είχαν με τα στελέχη κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και εκπρόσωπους funds θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς η «εσωκομματική  αντιπολίτευση» της Κουμουνδούρου έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο πρόσφατο παρελθόν με δηλώσεις για τους διαύλους επικοινωνίας και επαφής με τους «λύκους των αγορών».

Ένα από τα βασικά ερωτήματα λοιπόν που αναμένεται να τεθούν προς απάντηση  είναι από πότε πραγματοποιούνται χρονικά αυτές οι συναντήσεις και κατά πόσο είχαν ενημερωθεί τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Τσίπρας: Στο Λονδίνο δεν πήγαμε για εξετάσεις

Τον τόνο, έδωσε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως «Στο Λονδίνο δεν πήγαμε για να δώσουμε εξετάσεις αλλά να συζητήσουμε και πήγαμε γιατί θεωρούμε ότι η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει».

 «Έχουμε κάποιο λόγο να συζητάμε και με τους θεσμικούς και με τους εξωθεσμικούς παράγοντες. Μιλαμε για funds που έχουν στόχο το κέρδος. Εμείς θέλουμε να επενδύσουν στη χώρα μας αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο σταθερότητα και πολιτικής», σημείωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη. Δίνοντας ένα πρώτο στίγμα, ανέφερε στην «Αυγή» της Κυριακής πως «Το περιεχόμενο των συζητήσεων αφορούσε την αποτυχία του προγράμματος των Μνημονίων και την επόμενη μέρα μιας νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

 «Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκτιμήσεις μας για τις αλλαγές που θα φέρει η επικείμενη κυβερνητική αλλαγή και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε με τη σειρά του- μεταξύ άλλων- και ο Γιάννης Μηλιός για να ξεκαθαρίσει στη συνέχεια πως σε ό, τι αφορά στον κ. Σπόνερ κατέστησε σαφές ότι «Τον κύριο αυτόν δεν τον ξέρω, στις κάρτες που έλαβα από τους παρευρεθέντες δεν υπήρχε καμία με το όνομά του».

Συνεδριάζει και η ΚΟ

Με φόντο τέλος, την έναρξη της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, συνεδριάζει αύριο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αποκλειστικό θέμα την προετοιμασία του κόμματος για την  τριήμερη συζήτηση.