23 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ->Αργεντινή: Έχασε και άλλη δικαστική μάχη με funds

Δικαστήριο εφέσεων της Νέας Υόρκης υιοθέτησε την απόφαση του 2013 σχετικά με την παροχή πληροφοριών στα funds για στοιχεία ενεργητικού της χώρας.

Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την Τρίτη την έφεση της Αργεντινής σε απόφαση του 2013 που ανάγκαζε την χώρα να προσφέρει στους πιστωτές που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση χρέους πληροφορίες για στοιχεία ενεργητικού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δικαστήριο εφέσεων της Νέας Υόρκης υιοθέτησε την Τρίτη την απόφαση του 2013 που ορίζει ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής πρέπει να δώσει πληροφορίες για στοιχεία ενεργητικού της χώρας, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών προς τους πιστωτές.

Ειδικότερα η απόφαση σημαίνει ότι ακόμα και οντότητες οι οποίες δεν είναι υπεύθυνες για χρέη της Αργεντινής ενδέχεται να κληθούν να αποκαλύψουν οικονομικά στοιχεία στο δικαστήριο.

«Ακόμα και αν μια οντότητα δεν είναι το alter ego (και συνεπώς δεν είναι υπεύθυνη για τα χρέη της Αργεντινής) μπορεί να διαθέτει κατασχέσιμα στοιχεία ενεργητικού εκ μέρους της Αργεντινής» αναφέρεται στην απόφαση.

Η Αργεντινή υποστήριξε στην έφεση πως η απόφαση θα επιτρέψει την καταγραφή στρατιωτικών και διπλωματικών περιουσιακών στοιχείων που προστατεύονται από κατάσχεση με βάση το αμερικάνικο δίκαιο και διάφορες διεθνείς συνθήκες.

Αλέξανδρος Μανωλάτος
alexa@euro2day.gr