11 Δεκεμβρίου 2014

Σκληραίνει ο πόλεμος Nike - Adidas

Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικών υποδημάτων και ενδυμάτων Nike και Adidas αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την υπεροχή.
Ο "πόλεμος" πέρασε σε νέα επίπεδα, με τη Nike να καταθέτει μήνυση εναντίον 3 πρώην σχεδιστών της, διεκδικώντας αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσε η Nike.

Η εταιρεία τους κατηγορεί πως πούλησαν εμπορικά μυστικά της Nike προκειμένου να ενταχθούν στο δυναμικό της Adidas.

Στο στόχαστρο τρεις από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές της. Οι Denis Dekovic, Marc Dolce και Mark Miner.

Η εταιρεία διεκδικεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, με τον ισχυρισμό πως είχαν αρχίσει να συνεργάζονται με την Adidas προτού ακόμα παραιτηθούν.

Μεταξύ άλλων, στη μήνυση αναφέρεται πως ο Dekovic έδωσε πρόσβαση στην Adidas σε χιλιάδες έγγραφα σχετικά με την ποδοσφαιρική σειρά των προϊόντων της Nike.

Μεταξύ αυτών και τα σχέδια των στολών ομάδων για το Ευρωπαϊκό του 2016, τα σχέδια της Nike για αθλητές που θέλει να σπονσοράρει σε τουλάχιστον 7 χώρες, αδημοσίευτες οικονομικές πληροφορίες και προβλέψεις σχετικά με το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας.

"Η γνωστοποίηση των πληροφοριών θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα τη Nike, επιτρέποντας σε έναν ανταγωνιστή να υπονομεύσει τις επιδόσεις της εταιρείας στις αθλητικές αγορές για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια", σημειώνεται στη μήνυση.

Ο Dekovic ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού της ποδοσφαιρικής σειράς, ο Dolce εργάστηκε για τα παπούτσια των LeBron James και Kobe Bryant και διαχειριζόταν ιστορικά εμπορικά σήματα όπως το Air Force One και ο Miner ο υπεύθυνος σχεδιαστής των υποδημάτων τρεξίματος, μιας από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες κατηγορίες υποδημάτων της Nike.

Πηγή: Abcnews