16 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση Pulse: Μέσα σε 10 μέρες η διαφορά έπεσε από το 5% στο 3,5%

Σύμφωνα με την μέτρηση της Pulse, (για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24) η διαφορά πλέον είναι στο 3,5% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ήταν στο 5%.
Η ΝΔ φτάνεi πλέον στο 24%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, η Χρυσή Αυγή 6%, , το Ποτάμι 5,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 3,5% και άλλο κόμμα απαντά το 6%.


Στην εκτίμηση ψήφου, με τις αναγωγές, η διαφορά ανέρχεται στο 4% με τον ΣΥΡΙΖΑ να πιάνει το 30% και την ΝΔ το 26%. Το ΠΑΣΟΚ 7,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 5,5% και οι ΑΝΕΛ 3,5%.



Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς κατακτά το υψηλότερο ποσοστό από το Σεπτέμβριο του 2012 στο ερώτημα «ποιός είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός», διευρύνοντας το προβάδισμά του από τον Αλέξη Τσίπρα, από 3% στο 5%. Ο Α. Σαμαράς λαμβάνει 35% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 28%.


Διευρύνεται επίσης η πλειοψηφία αυτών που επιθυμούν να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 54% των ερωτηθέντων λένε όχι στις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν.


Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκει θετική απήχηση στο 58% των ερωτηθέντων έναντι 27% που τη θεωρούν λανθασμένη.

Θετική άποψη για Δήμα εκφράζει το 42%

Το 42% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για τον προτεινόμενο υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ Σταύρο Δήμα.


Η πλειοψηφία των πολιτών πάντως, παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή (54% έναντι 37%).


Αξιοσημείωτη αύξηση σημειώνεται και σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, καθώς μειώνονται τα ποσοστά αυτών που θεωρούν ότι δεν υπάρχει καθόλου ή υπάρχει μόνο μικρός κίνδυνος και αυξάνονται τα ποσοστά αυτών που θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με τους δανειστές (46% - 37%), ενώ στην αντίστοιχη έρευνα της περασμένης βδομάδας, η πλειοψηφία ζητούσε σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη με τους δανειστές (41% - 40%).