06 Ιανουαρίου 2015

Η Ακρόπολη ένα από τα 14 μέρη στον κόσμο που πήζουν από τουρίστες -Γιατί το Bussiness Insider προτρέπει όλους να πάνε μετά στη Ρόδο [εικόνες]

«Ο ταξιδιώτης βλέπει όσα περισσότερα μπορεί, ενώ ο τουρίστας βλέπει μόνο ότι ήρθε να δει». Εχοντας στο μυαλό αυτή τη φράση του Αγγλου συγγραφέα Τσέρλεστον, το Bussiness Insider κατάρτισε έναν κατάλογο με τα 14 σημεία-μνημεία του πλανήτη που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες και προτείνει ισάριθμες εναλλακτικές για να επισκεφθεί κανείς στην περιοχή τους. Γιατί όπως σημείωνει, σε κάποιες περιπτώσει,ς κάποια από τα τουριστικά αυτά αξιοθέατα δεν αξίζει και τόσο τον κόπο να τα δει κανείς. Στο κατάλογο με τα 14 πιο πολυσύχναστα μέρη περιλαμβάνεται και η Ακρόπολη, την οποία, όμως, το Bussiness Insider δεν προτρέπει τους αναγνώστες του να μην την επίσκεφθούν αλλά συστήνει, αμέσως μετά την ανάβαση στον Ιερό Βράχο, να κατευθυνθούν προς κάποιο ελληνικό νησί.

Αντί να δείτε τη Νέα Υόρκη από την κορυφή του Empire State Building, δείτε την από το Top of the Rock


Και μόνο η αναμονή για να φθάσει κανείς στην κορυφή του Empire State Building... πονάει. Οι ουρές είναι τεράστιες, το εισιτήριο υψηλό και η θέα της Νέας Υόρκης από την κορυφή του... έτσι και έτσι.

Το Top of the Rock in Midtown αποτελεί μια καλύτερη επιλογή. Σίγουρα είναι εξίσου ακριβό αλλά από εκεί μπορεί να δει κανείς το ίδιο το Empire State Building και να έχει και μια καλύτερα θέα του Central Park.

Αντί να επισκεφθείτε τα ερείπια της Πομπηίας, πηγαίνετε στη λιγότερο γνωστή αρχαία ρωμαϊκή πόλη Ερκολάνο


Η Πομπηία είναι μαζική, γεμάτη τουρίστες διαρκώς. Επιπλέον, πολλές από τις νωπογραφίες έχουν αφαιρεθεί και έχουν μεταφερθεί σε μουσεία ανά τον κόσμο.

To Eρκολάνο επίσης χάθηκε κάτω από τη λάβα του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., αλλά σε αντίθεση με την Πομπηία έχουν διατηρηθεί πολλά ξύλινα αντικείμενα, όπως δοκάρια, κρεβάτια και πόρτες. Η συγκεκριμένη πόλη, μάλιστα, ήταν πλουσιότερη από την Πομπηία και συνεπώς τα πολυτελή σπίτια που είχαν τοιχογραφίες και τα οποία μπορεί να δει κανείς σήμερα, περισσότερα.

Αντί να περπατήσετε στη λεωφόρο με τα αστέρια των σταρ στο Χόλιγουντ, περπατήστε στην περιοχή γιατί μπορεί να... πέσετε επάνω τους


Η «Λεωφόρος της Δόξας. είναι βρόμικη, πολυσύχναστη και καθόλου λαμπερή. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς στο Χόλιγουντ είναι να επισκεφθεί τα μέρη όπου συχνάζουν οι μεγάλοι σταρ, όπως το εστιατόριο Nobu και το Staples Center. Το ίδιο καλή επιλογή είναι και το Runyan Canyan όπου πολλοί σταρ πάνε βόλτα τα σκυλάκια τους.

Αντί να πάτε στις Πυραμίδες της Γκίζας, πηγαίνετε στις Πυραμίδες του Ντασούρ


Οι Πυραμίδες της Γκίζας μπορεί να είναι οι πιο γνωστές του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και οι καλύτερες. Αν είστε λάτρεις της ιστορίας αλλά απεχθάνεστε την πολυκοσμία πυγαίνετε σε αυτές του Ντασούρ που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Αντί να πάτε στην καρδιά της Αθήνας, πηγαίνετε σε ένα από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας


Μετά την επίσκεψή σας στην Ακρόπολη των Αθηνών, εξερευνήστε κάποιο από τα όμορφα και εξωτικά νησιά της Ελλάδας.

Σας συνιστούμε τη Ρόδο. Επισκεφθείτε τις πανέμορφες παραλίες της, τη μεσαιωνική της πόλη, το Ναό του Απόλλωνα, την Ακρόπολη της Λίνδου. Οσοι αγαπούν την ιστορία δεν πρέπει να χάσουν αυτό το νησί.

Αντί να περπατήσετε στο Στόουνχετζ, πηγαίνετε στο Callanish Standing Stones


Το Στόουνχετζ είναι ένα από τα μνημεία που όλοι πρέπει να δουν. Ωστόσο, οι ατελειώτες ουρές μέχρι να φθάσει κανείς σε αυτό και η πολυκοσμία το κάνουν να φαίνεται κάτι λιγότερο από εξαιρετικό.

Στη Σκωτία υπάρχει ένα μνημείο που θυμίζει λίγο... Στόουνχετζ, χωρίς την πολυκοσμία του. Το Callanish Standing Stones. Επισκεφθείτε το.

Αντί να δείτε την Μόνα Λίζα στο Λούβρο, δείτε τα ιμπρεσιονιστικά έργα στο Musée d’Orsay


Το Λούβρο είναι απλά συγκλονιστικό. Το ίδιο και η Μόνα Λίζα. Το διάσημο έργο τέχνης του Ντα Βίντσι, ωστόσο, είναι συνεχώς περικυκλωμένο από επισκέπτες του μουσείου. Αν δεν επιθυμείτε να στιμωχτείτε σε ουρές και στη συνέχεια να στριμωχτείτε γύρω από τη Μόνα Λίζα μπορείτε να πάτε στο Musée d’Orsay, όπου εκτίθενται ιδιαίτερα ιμπρεσιονιστικά έργα τέχνης.

Αντί να κάνετε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, πηγαίνετε στην Πιάτσα Ναβόνα


Αν και η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι πραγματικά πανέμορφη, η πολυκοσμία την καταντά κουραστική και καθιστά αδύνατο στους τουρίστες να αντιληφθούν το μεγαλείο της.

Αν λοιπόν δεν αντέχετε την πολυκοσμία πηγαίνετε στην Πιάτσα Ναβόνα, η οποία όχι μόνο έχει λιγότερο κόσμο, αλλά και ένα πανέμορφο συντριβάνι με γλυπτά του Μπερνίνι.

Αντί να πάτε στο εργοστάσιο της μπύρας Guinness στο Δουβλίνο, πηγαίνετε σε μια παμπ


Μια βόλτα στο εργοστάσιο της Guinness ακούγεται καλή ιδέα αλλά εκεί μπορείτε να πιείτε μόνο ένα μικρό ποτηράκι μπίρα. Αντίθετα, εάν επισκεφθείτε κάποια παμπ θα δοκιμάσετε πολλές μπίρες και σίγουρα θα ζήσετε μια αυθεντική ιρλανδική εμπειρία.

Αντί να περιπλανιέστε στην Times Square, πηγαίνετε στα μουσεία της Νέας Υόρκης


Αν και όλοι, με το που προσγειώνονται στη Νέα Υόρκη κατευθύνονται στην Τimes Square σαν... μανιασμένοι, ύστερα από λίγα λεπτά βιώνουν την απόλυτη απογοήτευση. Οι λόγοι προφανείς. Η Times Square είναι βρόμικη, πολυσύχναστη και ακριβή.

Αντί λοιπόν να σπαταλήσει κανείς το χρόνο του εκεί θα μπορούσε να κάνει μια βόλτα στα περίφημα μουσεία της Νέας Υόρκης.

Αντί να μείνετε στο περίφημο Atlantis Resort στις Μπαχάμες, πηγαίνετε στο Εξουμας


Ολοι όσοι επισκέπτονται τις Μπαχάμες μένουν στο Atlantis Resort. Λίγοι, όμως, το απολαμβάνουν. Τα δωμάτια χρειάζονται ανακαίνιση, το φαγητό είναι ακριβό και δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να δει κανείς στην περιοχή.

Οπουδήποτε αλλού είναι καλύτερα από τις Μπαχάμες. Το μικρό νησί Εξουμας διαθέτει παρθένες ακτές, υπέροχα αξιοθέατα και μοναδικές παραλίες.

Αντί να κοιτάζετε το Ορος Ρούσμορ από μια μικρή εξέδρα, κάντε μια βόλτα στο εθνικό πάρκο της Νοτιού Ντακότα


Το όρος Ρούσμορ είναι ένα σημαντικό αμερικανικό μνημείο, αλλά το να κοιτάζεις τα τα κεφάλια των Αμερικανών προέδρων από μια μικρή εξέδρα είναι λίγο... απογοητευτικό. Επιπλέον, φαίνονται και μικρά από μακριά.
Αντ' αυτού μπορεί κανείς να πάει Εθνικό πάρκο της Μπάντλαντς της Νοτίου Ντακότα. Στην 243.000 στρεμμάτων έκταση οι επισκέπτες μπορούν να δουν βραχώδεις σχηματισμούς και ζώα που δεν θα δουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Αντί να δείτε το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη πηγαίνετε στο κοντινό Gefion Fountain


Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο.

Ωστόσο, σε κοντινή απόσταση υπάρχει ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον έργο του γλύπτη Αντερς Μπουνγκνταάρντ....

Αντί να πάτε σε οποιοδήποτε μουσείο κέρινων ομοιωμάτων πηγαίνετε οπουδήποτε αλλού


Η γη είναι τεράστια και υπάρχουν άπειρα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Γιατί να σπαταλάει κανείς το χρόνο του κοιτάζοντας κέρινα ομοιώματα;

Ελένη Μπολοβίνη
iefimerida.gr