09 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Δραματικές στιγμές στη Γαλλία - Γυναίκα η όμηρος-Εμφανίστηκε τάνκ στο χώρο ομηρίας-Έκλεισαν 2 από τους 4 αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ

Κλειστοί 2 από τους 4 αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ

Ένα θρίλερ σε live μετάδοση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία με πρωταγωνιστές τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo.
Έπειτα από μια αιματηρή -σύμφωνα με πληροφορίες- καταδίωξη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν οι δράστες, οι αδερφοί Κουασί ταμπουρώθηκαν μέσα σε εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν και σύμφωνα με αστυνομική πηγή κρατούν όμηρο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως πρόκειται για μία γυναίκα.

Τριακόσια μέτρα από την εκτυπωτική εταιρεία όπου οι δύο δράστες κρατούν έναν όμηρο, υπάρχει το δημοτικό σχολείο "Henri Dunant", οι μαθητές του οποίου είναι οχυρωμένοι στο κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", στο κτίριο υπάρχει και νηπιαγωγείο.

Οι δράστες φώναξαν στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες», ενώ αυτή την ώρα έξω από το κτήριο έχει αναπτυχθεί ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός. Επίσης, σε σε κοντινή απόσταση προσγειώθηκαν τρία ελικόπτερα της γαλλικής αστυνομίας, ενώ πριν από λίγο έφτασε και ένα τανκ!


Νωρίτερα, σε άλλη πόλη της περιοχής, οι δύο ύποπτοι έκλεψαν αυτοκίνητο Peugeot 206. Η γυναίκα οδηγός του οχήματος αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

Πανικός επικρατεί και στα σχολεία της περιοχής καθώς όλοι οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στις τάξεις τους και περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Ακυρώσεις πτήσεων στο Σαρλ ντε Γκωλ

Παράλληλα, λόγω των επικίνδυνων τζιχαντιστών, πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και δύο από τους τέσσερις αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο είναι εκτυλίσσεται η ομηρία, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις πτήσεων.


Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν οι δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο Peugeot 206 στην περιοχή Oise και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς, όταν αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τα δύο άτομα που πήραν το όχημα έμοιαζαν με τους ισλαμιστές που έσπειραν τον θάνατο στο Charlie Hebdo.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, 13 χλμ βορειοανατολικά του Σαρλ ντε Γκωλ κατά την οποία σύμφωνα με την Le Parisien ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διέψευσε την πληροφορία.



Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μετέδωσε η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.