15 Ιανουαρίου 2015

Έλα να σφίγγουν....στο 2,2 η διαφορά με τους "άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Με διαφορά καλύτερος ο Σαμαράς.

Τα βασικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι τα εξής:
 

  • Πρώτον: σχεδόν 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Δεύτερον: 6 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ.
  • Τρίτον: το 52,3% θέλει μια Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενώ το 42,5% επιθυμεί να προκύψει μια Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τέταρτον: το 64,6% πιστεύει ότι μόνον μια κυβέρνηση με κορμό την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διασφαλίζει την παραμονή μας στο ευρώ ενώ μόλις το 32,3 πιστεύει το ίδιο για την Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Παράλληλα μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο 2,2%, ενισχύεται η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, από 27,8% το διήμερο 7-8 Ιανουαρίου ανήλθε στο 28,7%, ενώ η ρευστότητα παραμένει εφόσον οι 2 στους 10 πολίτες δεν έχουν αποφασίσει οριστικά ποιο κόμμα θα ψηφίσουν. Ρευστότητα που προκαλούν οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, της ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οι οποίοι αφενός παραμένουν σε υψηλά ποσοστά αναποφάσιστοι και αφετέρου 4 στους 10 δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι έχουν λάβει την οριστική τους απόφαση για το ποιο κόμμα θα ψηφίσεουν τελικά.

 
Από την άλλη πλευρά οι συσπειρώσεις των δύο κομμάτων που ολοένα και αυξάνονται ενδυναμώνουν και τη σημασία του δίπολου ΣΑΜΑΡΑΣ ή ΤΣΙΠΡΑΣ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ με 48,6% έναντι 36,8% ενώ η αποδοχή του μεγαλώνει σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, 54,4% έναντι 28,2% .


 http://provocateur.gr/post/5889/probadisma-syriza-me-2-2-ektos-anel-dhmar-kai-kinhma