27 Ιανουαρίου 2015

4 βουλευτές έβγαλαν όλα τα ΠΑΣΟΚ μαζί στο Ηράκλειο

Ακόμα και αν άλλαξαν φανέλα συνεχίζουν να εκλέγονται
 
Η Κρήτη ήταν παραδοσιακά από τα ισχυρότερα «πράσινα» κάστρα. Τα χρόνια όμως πέρασαν, τα Μνημόνια ήρθαν και μαζί τους ήρθαν οι συγκλονιστικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη. Μαζί και η Κρήτη όπου πλέον άλλαξε τις ισορροπίες στον πολιτικό χάρτη, με ορισμένους βουλευτές να καταφέρνουν να συνεχίζουν να εκλέγονται με διαφορετική φανέλα από αυτή που τους είχαν συνηθίσει.

Οι περισσότεροι προέρχονται από την μεγάλη του ΠΑΣΟΚ σχολή, με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να αγκομαχά να μπει στη Βουλή, όμως τα πρώην στελέχη του να καταφέρνουν άνετα μια νέα εκλογή τους στο Κοινοβούλιο.

Πως καταφέρνουν οι βουλευτές να παραμένουν εντός του πολιτικού παιχνιδιού ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ "πνέει τα λοίσθια;" Ποιοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να επιζήσουν της εκλογικής εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ;

Ο ακόμα πράσινος Βασίλης Κεγκέρογλου. Πιστός στο κόμμα που τον ανέδειξε, ο «πράσινος» βουλευτής κράτησε ψηλά το φρόνημα και παρά την φθορά που του προκάλεσε η παρουσία του στη συγκυβέρνηση κατάφερε να επανεκλεγεί.

Ο βουλευτής που κατάφερε για άλλους να γίνει σύμβολο και για άλλους να εκμεταλλευτεί τον αγώνα των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ πλέον ο βουλευτής που πολιτεύτηκε με τρίτο διαφορετικό κόμμα από το 2009 και μετά, καθώς μετά το ΠΑΣΟΚ είχε έρθει η σειρά της ΔΗΜΑΡ. Ο κόσμος συνεχίζει να τον στηρίζει σε μια σχέση διαχρονική.

Ο Σπύρος Δανέλλης που κατέβηκε φέτος με το «νεοφώτιστο» Ποτάμι κατάφερε να κερδίσει μια έδρα για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο κ. Δανέλλης πραγματοποίησε μια δύσκολη αλλά επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία αποδεικνύοντας πως το έργο που έχει αφήσει τόσα χρόνια έχει μείνει στη μνήμη των πολιτών. Παράλληλα ο Ρούσσος Κυπριωτάκης ήταν ο μεγάλος άτυχος που προέρχεται από την «πράσινη» παράταξη καθώς έχασε στο νήμα την είσοδό του στη Βουλή.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης "πρωτάρης" σε βουλευτικές εκλογές κατάφερε να εκλεγεί και εκείνος με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς κατάφερε να προσπεράσει τους σκοπέλους που εμφανίστηκαν στον δρόμο του.