16 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Τσακαλώτος: Βεβαίως θα αυξήσουμε τους φόρους! Ανώτατος συντελεστής 50% (το μεσημέρι)-60% (το βράδυ) βάση περιουσιολογίου!

Το 60% ο δυνητικός ανώτατος φορολογικός συντελεστής για το τμήμα εκείνο του εισοδήματος βάση περιουσιολογίου, που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ

Συντελεστή φορολόγησης 50% προανήγγειλε αρχικά, μέσω συνέντευξής του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος (να μωρέ αυτός που δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά και η γυναίκα του είναι σύμβουλος Προβόπουλου και τώρα Στουρνάρα να υποθέσω), ο οποίος λίγο αργότερα μιλώντας σε άλλο μέσο ανέβασε το συντελεστή στο 60% και για καλή μας τύχη δεν έδωσε συνέντευξη και σε άλλο ΜΜΕ γιατί ένας θεός ξέρει που θα έφτανε τον ανώτατο συντελεστή. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά: «Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ’ την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο αν κάνει λόγο για περισσότερους φόρους, για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως, σε ένα σημείο, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα».

Και συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες. Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο -το νεοφιλελεύθερο- που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες».

Ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε, ωστόσο, στο ζήτημα, με νεώτερες δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή «Παραπολιτικά» και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε έτι περαιτέρω, καθώς προανήγγειλε αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων έως και 60%.

Σημειώνεται ότι, εφόσον εφαρμοστεί αυτό, ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, από 42% που είναι σήμερα, θα αυξηθεί στο 50%-60% για το τμήμα του εισοδήματος που ξεπερνά, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, τις 80.000.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος: «Άρα, η στρατηγική είναι μετά, όταν δηλώνονται κανονικά, να αυξηθεί και ο ανώτατος συντελεστής, που μπορεί να πάει στα 50 και στα 60 -που θυμίζω θα είναι οριακός συντελεστής. Δεν σημαίνει ότι θα πληρώνεις 50 και 60 από το πρώτο ευρώ, αλλά θα πληρώνεις αυτό μετά από τα 80 χιλιάδες... Για το κομμάτι που είναι πάνω από το 80 χιλιάδες».

Απάντηση ΝΔ

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για τις νέες δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου, που προαναγγέλλει φορολόγηση της μεσαίας τάξης με 60%, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά, ο κ. Τσακαλώτος, βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα,  αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να φορολογήσει με 60% όλους τους Έλληνες που  τεκμαίρεται από το περιουσιολόγιο ότι το σύνολο των εισοδημάτων τους φθάνει τις 80.000 ευρώ.

 Αυτό είναι πλέον δήμευση των κόπων. Είναι η επίσημη εξαγγελία της εξόντωσης της μεσαίας τάξης από το ΣΥΡΙΖΑ».