17 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΣΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΤΟΣΑ ΚΑΝΕΙ! Σαμαράς: Μείωση ΕΝΦΙΑ 7% το 2015 πέρα από τη μείωση 30% των προηγούμενων 2 χρόνων και φοροελαφρύνσεις

[Τόσα τον παίρνει να κάνει τόσα κάνει ο Σαμαράς, αλλά τα γίδια μετά το 2009 θα την πατήσουν σα μαλ@κες και θα ψηφίσουν το λεφτά υπάρχουν του Τσίπρα, όπως τότε του Γιωργάκη... δηλ. ρε ζώα βλάκας είναι ο Σαμαράς και δε σας λέει θα καταργήσω όλους τους φόρους όπως λέει ο Αλέξης; Δεν θέλει αυτός να ξαναβγεί Πρωθυπουργός μοιράζοντας λεφτά; Δεν σκέφτεστε ότι κάποιος δεν θέλει να σας κοροϊδεύει άλλο; Δεν προβληματίζεστε που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο ο Καραμνλής το 2009 όταν σας έλεγε να παγώσουμε μισθούς, συντάξεις επειδή δεν υπάρχουν λεφτά; Πόσο γίδια πια;]

Σπυράκη: Μειώνουμε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα με ανώτερο συντελεστή το 33% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον πάει στο 60%

Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ, της τάξεως του 7%, προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα Αγορά.

«Μειώσαμε το "χαράτσι" 15% το 2013 για όλους. Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι...
πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ' ότι το 2012. Και οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ' ότι την προηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015» σημειώνει και δεσμεύεται ότι:

«Στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα».

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που είναι σήμερα.

Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια, υπογραμμίζει.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλες τις μειώσεις φόρων που έχει κάνει η κυβέρνησή του και καταλήγει:

«Τα πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα. Όποιος πάει να τα κάνει απότομα και ισοπεδωτικά και χωρίς να 'μετρήσει', θα φέρει ελλείμματα και θα καταλήξει να επιβάλλει υψηλότερους φόρους. Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και προγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας. Όλα τα άλλα είναι 'πυροτεχνήματα' που οδηγούν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση».

Μ.Σπυράκη: Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη δήλωσε σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία σε επιχειρήσεις και φορολογούμενους:

«-Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015. -Μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό που καταθέτουμε φέτος.

-Μειώνουμε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα με ανώτερο συντελεστή το 33% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φορολογήσει τους πολίτες με 60% και να δημεύσει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης».