13 Ιανουαρίου 2015

Συσπείρωση στο 80% για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αποδίδει καρπούς για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, η στρατηγική της πόλωσης. Οι δύο «μονομάχοι» βλέπουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους να αγγίζει το 80% και τα μικρότερα κόμματα να συνθλίβονται.

Η στρατηγική αυτή αναμένεται να κορυφωθεί εν όψει τελικής ευθείας προς τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποσπάσουν ψηφοφόρους από τα μικρότερα κόμματα.

Ήδη, η ΝΔ έχει αρχίσει να προβάλει την θεωρία της «χαμένης ψήφου» που στρέφεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία. Ήδη, άρχισε να αναφέρει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποδυνάμωσης των μικρότερων κομμάτων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, στη δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κατακτά οριακά την αυτοδυναμία με 151 βουλευτές (ποσοστό 38%).

Σύμφωνα με το Έθνος, από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων προκύπτει ότι η ΝΔ «λεηλατεί» τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ενώ εισπράττει από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει μεγάλα κέρδη από ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, ενώ σημειώνει εισροές από ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Ποτάμι.