07 Ιανουαρίου 2015

Οι πρώτες φωτογραφίες από το αεροπλάνο της AirAsia στον βυθό της θάλασσας-Βρέθηκε η ουρά του AirAsia στη θάλασσα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγη ώρα οι πρώτες φωτογραφίες από τα απομεινάρια του αεροπλάνου της AirAsia στον βυθό της Θάλασσας της Ιάβας.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν κομμάτια από το Airbus που συνετρίβη στις 28 Δεκεμβρίου, παρασύροντας στον θάνατο 162 άτομα. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα προς τα ΜΜΕ ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο, βρέθηκε η ουρά της του αεροσκάφους.

«Βρήκαμε την ουρά, κάτι που ήταν για σήμερα ο κύριος στόχος μας», δήλωσε ο Σοελίστιο και συμπλήρωσε: «Το τμήμα της ουράς βρέθηκε και η ανεύρεσή του σε θέση στον δεύτερο τομέα προτεραιότητάς μας επιβεβαιώθηκε». Η ουρά είναι το τμήμα στο οποίο βρίσκονται τα κρίσιμης σημασίας μαύρα κουτιά που καταγράφουν τις συνομιλίες και τα στοιχεία της πτήσης.





Βρέθηκε η ουρά του AirAsia στη θάλασσα

Την ουρά του αεροσκάφους εντόπισαν κάτω από το νερό οι ινδονησιακές ομάδες έρευνας και διάσωσης που αναζητούν τα συντρίμμια του επιβατικού αεροπλάνου της εταιρείας AirAsia, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος: «Βρήκαμε την ουρά, κάτι που ήταν για σήμερα ο κύριος στόχος μας. Το τμήμα της ουράς βρέθηκε και η ανεύρεσή του σε θέση στον δεύτερο τομέα προτεραιότητας μας επιβεβαιώθηκε». 

Η ουρά είναι το τμήμα στο οποίο βρίσκονται τα κρίσιμης σημασίας μαύρα κουτιά που καταγράφουν τις συνομιλίες και τα στοιχεία της πτήσης.