07 Ιανουαρίου 2015

Συμμαχίες βουλευτών και νέοι μηχανισμοί στη ΝΔ σε Α' και Β΄ Αθήνας (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Μπορεί αυτές οι εκλογές να εξελίσσονται στη λογική «ο θάνατός σου, η ζωή μου», ωστόσο δεν θα λείψουν ούτε αυτή τη φορά οι παραδοσιακές συμμαχίες στις μεγάλες περιφέρειες, όπου οι σταυροί είναι πάνω από ένας. Πρώτη και καλύτερη, η Β’ Αθηνών, όπου οι τέσσερις σταυροί προτίμησης των ψηφοφόρων δημιουργούν παραδοσιακά «δίδυμα», που πολλές φορές γίνονται και τριάδες. Ετσι, οι υποψήφιοι «παίζουν» μαζί και προωθούν ο ένας τον άλλον στο δικό τους κοινό.
«Μετρ» της συγκεκριμένης τακτικής είναι ο...
Αδωνις Γεωργιάδης, που εδώ και καιρό λειτουργεί ως τριάδα με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη. Στη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία δεν σπάει, θα μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, που ως καινούργια στην αχανή αυτή περιφέρεια, αναζητά συμμαχίες για να πλασαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Παραδοσιακά μόνοι τους είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Τον Νίκο Δένδια στηρίζουν και παλιοί συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ ο «μηχανισμός» του Αρη Σπηλιωτόπουλου αλλά και ένας σημαντικός αριθμός δημάρχων της Β’ Αθήνας στηρίζουν τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Τον Νίκο Δένδια στηρίζει και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και ο πρώην υπουργός Γ. Παπαθανασίου, ενώ ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, στηρίζει παραδοσιακά τους φιλελεύθερους Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, θα στηρίξει τον Γιάννη Μιχελάκη, όπως και ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου. Ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο Χ. Καούκης στον Ιλιον στηρίζει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, από την άλλη, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Δημήτρη Μαραβέλια από το Χαϊδάρι. Στο Υπόλοιπο Αττικής θα έχουμε συνεργασία του Μάκη Βορίδη με τον Θανάση Μπούρα, ενώ μόνος του θα «παίξει» ο Γιώργος Βλάχος.

Στην Α΄ Αθήνας μία από τις εμφανείς συνεργασίες είναι αυτή της Ολγας Κεφαλογιάννη με τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος ευελπιστεί να πλασαριστεί ψηλά. Από την άλλη, μία συνεργασία που επιχειρεί ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι με τον «μηχανισμό» του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη, που είναι σε ανοικτή γραμμή με τη Φωτεινή Πιπιλή. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει βγει ήδη μπροστά ξιφουλκώντας στα τηλεοπτικά παράθυρα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πρόσφατη τηλεμαχία της με τον Γιάννη Δραγασάκη. Παράλληλα, πολλοί φίλοι του Νότη Μηταράκη, που μετακινείται στη Χίο, στηρίζουν τον Βασίλη Κικίλια.

Του Σταύρου Παπαντωνίου - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ