13 Ιανουαρίου 2015

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΘΑ ΜΥΞΟΚΛΑΙΕΙ: Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δημοσιοκάφρων

Ίδια ακριβώς περίπτωση... και τώρα ο Ηλίας θα λέει ότι υπάρχεουν αξιοι δικαστές και εισαγγελείς, άμα φάει όμως κανα καμπανίδι για το βίντεο Μπαλτάκου θα λέει ότι είναι πουλημένοι...

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρη Ψαρρά και του διευθυντή αυτής Νικόλα Βουλέλη για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει υποβάλλει την σχετική μήνυση.

Η υπόθεση αφορά στη δημοσιοποίηση ενός βίντεο τον Δεκέμβριο του 2013 , στο οποίο εμφανίζεται ο Κασιδιάρης «να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς» οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο είναι τα δυο αδέλφια του , ενώ συμμετέχει κι ένας φίλος του.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της εξύβρισης και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Για την πρώτη κατηγορία ο εισαγγελέας ανέφερε οτι οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο έκφρασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Όσον αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων το βίντεο περιέχει προσωπικές στιγμές του μηνυτή, που δεν ανάγονται στην πολιτική του δραστηριότητα, ενώ αποδέχτηκε τον ισχυρισμό Κασιδιάρη πως πρόκειται για αναπαράσταση ταινίας που διοργανώθηκε στο σπίτι του “για πλάκα”.