13 Ιανουαρίου 2015

Από τη Βίλα Αμαλίας... στη Βίλα Μαξίμου

Να μην ξεχάσουν τα είδη «οικιακής χρήσης» του Σκουρλέτη...

Καθώς στη νέα κυβέρνηση θα έχουμε την τιμή να μας υπηρετεί ο Πάνος Σκουρλέτης, θα πρέπει να θυμηθούμε μια όχι και τόσο παλιά ιστορία. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση κι επομένως θα μπει στη νέα Βουλή, γι’ αυτό ας μην ξεχάσουμε μια ιστορική στιγμή της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Είναι πριν από δύο χρόνια και στην Ελλάδα γίνεται χαμός με την υπόθεση της Βίλας Αμαλία. Η Αστυνομία βγάζει έξω τους μπαχαλάκηδες και τι ανακαλύπτει; Δεκάδες μπουκάλια μπύρας άδεια, διάφορα ξύλα, κοντάρια, κράνη κ.λπ. Συγκεκριμένα από την ευρύτερη επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν 17 μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου, αλλά και έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια- βέργες, 50 μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός, ενώ για την Βίλα Αμαλίας είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για άντρο ανομίας, που χρησιμοποιείτο για παρασκευή μολότοφ, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων εύφλεκτο υγρό, μάσκες και κροτίδες.

Προκλήθηκε πολιτικός σάλος και ο Σκουρλέτης έσπευσε να υποστηρίξει τους αλληλέγγυους λέγοντας για τα ευρήματα: «Δεν ξέρω αν εσείς κάνετε ανακύκλωση. Εγώ κάνω ανακύκλωση και έχω συνήθως γύρω στα 15-20 μπουκάλια γυάλινα στο σπίτι. Είμαι ένοχος γι’ αυτό; Εγώ λοιπόν σας λέω, επειδή έχω βρεθεί σε πορεία, έχω υποστεί τις επιθέσεις με χημικά, έχει βρεθεί να έχω και κάποια απ' αυτές τις μασκούλες που βάζουν. Κάνω κακό; Είναι παράνομο αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ παράλληλα, είχε χαρακτηρίσει τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός.

Τα μπουκάλια που προορίζονταν για μολότοφ που καίνε τη δημόσια περιουσία και τα μαγαζιά του κοσμάκη ήταν για… ανακύκλωση; Τα στυλιάρια που δέρνουν τους πάντες είναι απλά σκουπόξυλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες έχουν όλοι στο σπίτι τους; Διότι μαζί με τα είδη νοικοκυριού είναι απαραίτητα και όλα τα παραπάνω. Φανταζόμαστε ότι και ο Τσίπρας και ο Σκουρλέτης έχουν στο σπίτι τους τέτοια είδη οικιακής χρήσης.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος θα γίνει βουλευτής καθώς πήρε θεσούλα στο Επικρατείας. Στις προηγούμενες εκλογές τι είχε κάνει; Είχε βγει… 15ος παρά το γεγονός ότι στην Αθήνα ό,τι κινούνταν ψηφιζόταν. Αλλά ο Σκουρλέτης δεν… τιμήθηκε από τον αθηναϊκό λαό. Κάτι θα ήξεραν.

Όσο για την Αγλαΐα Κυρίτση, την αγωνίστρια της ΕΡΤ που θα γίνει κι αυτή βουλευτής, ας θυμηθούμε τι ήταν. Στέλεχος της χρεοκοπημένης ΕΡΤ, παρουσιάστρια ειδήσεων που έπαιρνε έναν διόλου ευκαταφρόνητο μισθό για να πιάνει 2% και 3%. Δεν είχε πει τότε για το χάλι της Ραδιοτηλεόρασης. Κανείς δεν είχε μιλήσει για τους μισθούς που έπαιρναν με λεφτά του ελληνικού λαού. Και ξαφνικά έγιναν συνδικαλισταράδες και αγωνιστές. Γιατί; Για να ξανανοίξουν το διαλυμένο μαγαζί και να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Και η κ. Κυρίτση, αφού απέτυχε να εκλεγεί περιφερειάρχης στο Β. Αιγαίο, παίρνει μια θέση στο Επικρατείας γιατί είναι… αγωνίστρια.