16 Ιανουαρίου 2015

Γεωργιάδης: Αίσχος που την «πέφτουν» όλοι στη Μακρή και όχι σε αυτόν που την επέλεξε

«Ο Σαμαράς ήταν δύσκολο να κυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ, δεν ήλεγχε τους Βουλευτές ο Βενιζέλος», λέει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ

Με τη λέξη... «αίσχος» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την κριτική που δέχεται η Ραχήλ Μακρή για τα περί «τυπώματος χρημάτων», τονίζοντας ότι δεν φταίει εκείνη,αλλά ο Αλέξης Τσίπρας που τη διάλεξε.

«Έχουν πέσει όλοι τώρα στη Ραχήλ Μακρή. Είναι αίσχος αυτό που κάνουν. Διότι η κυρία Μακρή είναι προσωπική επιλογή του Τσίπρα. Όλο το κόμμα ψήφισε εναντίον της και ο Τσίπρας πήρε την απόφαση να την κατεβάσει υποψήφια, κόντρα στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη», τόνισε μιλώντας στο Βήμα Fm και πρόσθεσε ότι «αν τώρα λέει η Ραχήλ ανοησίες, δεν φταίει ο Τσίπρας; Διότι εύκολα βρίζουν όλοι τη Ραχήλ, αλλά κανείς αυτόν που την επέλεξε…».

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε υποτιμητικά στο ΠΑΣΟΚ, πετώντας «καρφιά» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου αποκαλύπτοντας ότι η ΝΔ ήταν δύσκολο ο Σαμαράς να συνεννοηθεί με τον εταίρο του δηλώνοντας ότι «πιστεύετε ότι είναι εύκολο να κυβερνήσει τη χώρα ο Σαμαράς; Για να περάσει ένα νομοσχέδιο – το ξέρω ως υπουργός Υγείας – πρέπει να μιλήσεις με τον καθένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ξεχωριστά». Έτσι, δικαιολογεί την κίνηση αρκετών στελεχών να μετακινηθούν προς το Κίνημα επισημαίνοντας ότι «ο καθένας έχει τη δική του γραμμή και το βλέπετε τώρα, που οι μισοί έχουν σηκωθεί και έχουν φύγει και πήγαν στο Γιώργο και δεν τους ήλεγχε καν (ο Βενιζέλος). Μάλιστα, τόνισε ότι μετάνοιωσε που πήρε πίσω κάποια σκληρά μέτρα και ανέφερε ότι «όταν του είπαν να γυρίσει πίσω το 25ευρο τον Ιανουάριο του 2014, θα έπρεπε να έχω παραιτηθεί. Έκανα λάθος».

Για την πορεία της οικονομίας μετά τις εκλογές, επανέλαβε ότι «δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα στις 26 του μήνα. Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά θα γίνουμε. Γιατί θα βγούμε από το ευρώ. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ένα απλό πράγμα: όταν λέμε ότι θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα γυρίσουμε απλά στη δραχμή».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας έχει πει ότι «δεν θα βγούμε από το ευρώ, εκτός εάν μας εκβιάσουν». Δεν είπα ότι θέλει… Το πιστεύω ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – να είναι καταγεγραμμένο το λέω – μέσα στο 2015 θα βγούμε από το ευρώ»,και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι πρώτο κόμμα, θα έχει 130-140 βουλευτές. Οι μισοί θα είναι παλαβοί. Παλαβοί αριστεροί – με την έννοια των πολύ αριστερών, μη με παρεξηγήσουν. Και το διαγράφω το παλαβοί, για να μη μείνουμε στη λέξη. Θα είναι πολύ αριστεροί. Και η μόνη λύση που θα έχει στα αλήθεια ο Τσίπρας, θα είναι να ζητήσει μια παράταση από το Συμβούλιο κάποιων ημερών, για να γυρίσει στην Ελλάδα και να πει «δημοψήφισμα». Δεν έχει καμία άλλη λύση. Θα είμαστε ήδη στη δραχμή, όμως. Δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Μόλις προκηρυχθεί το δημοψήφισμα, θα ξεκινήσει Bank Run».