28 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΣΟΝ->«Βέτο» στην Ε.Ε. για τη Ρωσία σκέπτεται ο Τσίπρας

[Θα την ακούμε συχνά όπως την ακούγαμε να απευθύνεται από τον Αντρέα στα εγχώρια γίδια όσο έλεγε YES στους έξω... Βλέποντας την ειδησεογραφία διαπιστώνω ότι κανένας δημοσιοκάφρος δεν αναφέρει τη δήλωση του εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι ο Τσίπρας δεν διαφώνησε με το κοινό ανακοινωθέν και όταν του προτάθηκε ότι έχει τη δυνατότητα να βάλει υποσημείωση αν διαφωνεί απάντησε "όχι δεν χρειάζεται"... Λογικό να υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση μέχρι να αρχίσουν να δυσαρεστούνται οι δημοσιοκάφροι... ]

Tο ενδεχόμενο η Αθήνα να ασκήσει βέτο στην άσκηση πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ενώ ήδη η έκδοση δήλωσης περί λήψης μέτρων από τις Βρυξέλλες αποτέλεσε την πρώτη εστία σύγκρουσης ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, για τις ελληνικές προθέσεις έχει ενημερωθεί από χθες η Μόσχα, που εμφανίζεται διατεθειμένη να εξαιρέσει εφ’ εξής τα ελληνικά προϊόντα από το εμπάργκο κατά των χωρών της Ε.Ε.

Οπως προαναφέρθηκε, η πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στην καινούργια ελληνική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα σημειώθηκε χθες, όταν δημοσιεύθηκε η αυστηρή δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούσε περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και δεν είχε πάρει τη συναίνεση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ