07 Ιανουαρίου 2015

Αυτή η βρωμόφατσα είναι ο Ρουμάνος "φίλος" του Κουμανατρέα που τον σκότωσε και αναζητούν οι αρχές

Ο δεύτερος δράστης φαίνεται πως έχει τα 150.000 ευρώ που πήρε ο συγγραφέας από την πώληση σπιτιού στην Κηφισιά Νέα πληροφορίες για την υπόθεση της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα καθώς και τα στοιχεία του δεύτερου δράστη, του 29χρονου Ρουμάνου που μαζί με τον συλληφθέντα Στεφάν, δολοφόνησαν τον συγγραφέα, είδαν το «φως» της δημοσιότητας την Τετάρτη.
Η εισαγγελία έδωσε στις αστυνομικές αρχές το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες από το προφίλ του στο Facebook o Gaitan Cosmin -όπως ονομάζεται ο δράστης- ποζάρει με άνεση δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, λίγο μόνο καιρό μετά το φονικό.


Μάλιστα, οι αρχές εκτιμούν πως ο Cosmin έχει στην κατοχή του τα 150.000 που ο Κουμανταρέας πήρε από την πώληση του σπιτιού του στην Κηφισιά και τα οποία φαίνεται ότι αποτέλεσαν το κίνητρο της δολοφονίας.




Ο συγγραφέας «έδειξε» στο τελευταίο του βιβλίο τον δολοφόνο
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι την ημέρα του φόνου, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στις 17:35 το απόγευμα, οι δύο δράστες καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας γειτονικού καταστήματος να εισέρχονται στην πολυκατοικία στην οποία διέμενε ο συγγραφέας και να βγαίνουν στις 23:06.

Ο Μένης Κουμανταρέας πέρασε την είσοδο της πολυκατοικίας στις 22:42.

Ο 25χρονος Στεφάν Μ., ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία, μετά την αρχική στάση που κρατούσε, «έσπασε» και σε μια στροφή 180 μοιρών περιέγραψε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών το σκηνικό της οδού Ζακύνθου.

Όμως, αν και υποστήριξε ότι το φονικό έγινε μέσα στο διαμέρισμα του συγγραφέα, ωστόσο, αποτυπώματά του βρέθηκαν και μέσα στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας.

Κατά τις έρευνες που διεξήγαγαν, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο πιο στενός φίλος του Μένη Κουμανταρέα ήταν ένας 25χρονος από τη Ρουμανία ο οποίος ονομαζόταν Στεφάν και γνωριζόταν με τον συγγραφέα σχεδόν μια δεκαετία. Μάλιστα, στο τελευταίο του βιβλίο ο συγγραφέας έκανε συχνές αναφορές σε έναν νεαρό Ρουμάνο, ένα στοιχείο που κίνησε από την αρχή τις υποψίες των αρχών.

Ο Στεφάν γνώριζε πως ο Μένης Κουμανταρέας είχε πουλήσει τον περασμένο Μάιο ένα σπίτι το οποία διατηρούσε στην Κηφισιά και από την πώληση του οποίου πήρε 150.000 ευρώ.

Έτσι, ο νεαρός άρχισε να πιέζει τον συγγραφέα να του δώσει δανεικά, όμως εκείνος αρνούνταν. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει ο Κουμανταρέας σε ένα φίλο του -ο οποίος κατέθεσε στις αρχές- τον Οκτώβριο, επιστρέφοντας στο σπίτι του, του επιτέθηκαν δύο άντρες με κουκούλες και το θύμα κατάλαβε τότε ότι ένας από τους δύο ήταν ο Στεφάν.

Έπειτα από τις πληροφορίες αυτές οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο 25χρονος έπαιζε βασικό ρόλο στη δολοφονία του συγγραφέα και άρχισαν να ερευνούν για τηλεφωνικές κλήσεις που ίσως είχε μαζί του. Ωστόσο, διαπίστωσαν πως ο νεαρός Ρουμάνος δεν είχε κινητό τηλέφωνο. Βρήκαν, όμως, ότι το 2013, ο Στεφάν μιλούσε συνεχώς με τον συγγραφέα με ένα κινητό το οποίο εκείνη την εποχή άνηκε σε έναν Πακιστανό.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι πριν από έναν περίπου χρόνο είχε συλληφθεί στα Χανιά για πλαστά έγγραφα και εξετάζοντας την υπόθεση οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα αποτυπώματα του Στεφάν ταίριαζαν με εκείνα που βρέθηκαν στο ασανσέρ, στην πολυκατοικία και στο διαμέρισμα του Μένη Κουμανταρέα -στο οποίο εντοπίστηκαν σε εννέα διαφορετικά σημεία.

Όσον αφορά στα χρήματα που φαίνεται πως ήταν το κίνητρο για τη δολοφονία, μέσα στο σπίτι του συγγραφέα βρέθηκαν μόνο μερικές χρυσές λίρες αξίας 5.000 ευρώ, αλλά όχι και τα λεφτά από την πώληση του σπιτιού. Μάλιστα, το γεγονός ότι το ποσό των 150.000 ευρώ δεν εντοπίστηκε ούτε σε κάποια τράπεζα, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως τα έχει ο συνεργός του Στεφάν, ο οποίος αναζητείται.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ