20 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΔ για τη στήριξη Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση στήριξης της Μαρί Λεπέν εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε απομόνωση».

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της Λεπέν. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η Ν.Δ. αναφέρει «ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης της Λεπέν στη Le Monde, όπου δηλώνει πως ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Στην ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περνά στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη δεν δεχόμαστε, πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».