14 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΣΚΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟΥ Ο ΞΕΔΙΟΝΤΙΑΡΗΣ! Ήσυχος: Θα πούμε στην Τρόικα να μην έρθει, το πολύ να τους κεράσουμε έναν καφέ

- Πρόκειται για τον θαυμαστή του ηλίθιου Μαδούρο που έλεγε "θα βρουν τους 180 προκαλώντας τεχνητή κρίση με την Τουρκία στο Αιγαίο"... και έπεσε μέσα
- Επιμένουν να παραμυθιάζουν τα γίδια! ΣΥΡΙΖΑ: «Μπλόφα» το Grexit
- Και μέσα σε όλα αυτά ο άσχετος Στρατούλης όρισε σε πάνω από 450.000 ευρώ το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας΄... στα γνωστά πλαίσια: Ο καθένας λέει από ένα νούμερο χωρίς κανείς αρμόδιος να τον διαψεύδει, ότι γίνεται με το χρέος, με το μνημόνιο, κ.λπ

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για διαπραγμάτευση, αλλά με την Κομισιόν και όχι με την Τρόικα - «Δεν θεωρούμε ότι είναι νόμιμο όργανο» λέει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής, Κώστας Ήσυχος

Εδώ «μπλόφα», εκεί «μπλόφα», που είναι η «μπλόφα»; Σε αυτό εστιάζουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις περί Grexit από το Βερολίνο, ενώ συνεχίζονται οι αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τους χειρισμούς του κόμματος, σε περίπτωση που αναδειχθεί κυβέρνηση.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της και επισήμανε ότι το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος, είναι «αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί ένα μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας».

Λίγο αργότερα, ο κ. Παππάς αναδημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα άρθρο από το EurActiv.gr, με τίτλο «Μπλόφα το Grexit Σόιμπλε και Μέρκελ, λέει η Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Το κείμενο, που υιοθετεί προφανώς ο κ. Παππάς, φιλοξενεί την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ευρωβουλή, Γερμανίδα Gabriele Zimmer, η οποία εκτιμά ότι «η γερμανική δεξιά είναι σαφές πλέον ότι "μπλοφάρει" με το λεγόμενο Grexit».

Η Γερμανίδα, που προέρχεται από το αριστερό κόμμα Die Linke, τόνισε στην EurActiv.gr στο Στρασβούργο ότι οι Έλληνες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν ψηφίζουν μόνο για την Ελλάδα, καθώς «η ψήφος τους θα δώσει περισσότερη δύναμη και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς».

Αντίθετα μηνύματα για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

Μπορεί ο κ. Νίκος Παππάς να μίλησε σήμερα στο Βήμα Fm για ένα «πλαίσιο διαπραγμάτευσης, που θα ξεκινήσει μετά (τις εκλογές) και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής», ωστόσο ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Ήσυχος, δήλωσε -σε πρωινή εκπομπή- ότι θα διώξει την τρόικα το Μάρτιο και ότι «το πολύ να πάνε για καφέ».

«Δεν θεωρούμε την τρόικα ένα νόμιμο όργανο, το Ευρωκοινοβούλιο ήδη έχει τοποθετηθεί» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι, όταν έρθει η ώρα της έλευσης της τρόικας -στα τέλη Μαρτίου-, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, θα της πει να μην έρθει στην Ελλάδα. Ο κ. Ήσυχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα τους πούμε να μην έρθουν. Θα τους κεράσουμε έναν καφέ το πολύ».

Υπογράμμισε, δε, ότι «εμείς διαπραγματευόμαστε με την ίδια την Κομισιόν και με τα ευρωπαϊκά κράτη, και η τρόικα δεν είναι η Κομισιόν».


Από την άλλη, ο κ. Παππάς δήλωσε σήμερα στο Βήμα Fm ότι «εάν βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας, με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα υπάρξουν όροι ευρύτερης στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που θα ξεκινήσει μετά και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής. Και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ιστορικά διλήμματα».

Και προσθέτει: «Νομίζω ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα που δεν προβλέπει αυτή τη στιγμή χαλάρωση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών συμφωνιών, για να εφαρμοστεί. Προϋποθέτει συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας, δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά, προστατεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μηδέν του εισοδήματος και κάνει κάτι για τη μεσαία τάξη».

Στρατούλης: Πάνω από 450.000 ευρώ το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

«Το όριο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ποιο θα είναι το όριο αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στρατούλης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ότι το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι παλιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήταν 450.000 ευρώ.

«Το όριο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Ελένη Στεργίου
protothema.gr