05 Ιανουαρίου 2015

Τα... σούρτα - φέρτα της Αγγελικής στις φυλακές Κορυδαλλού για χάρη του Ξηρού! Καταγεγραμμένη από τις κάμερες, μετέφερε μηνύματα στους "Πυρήνες"

- Οι επισκέψεις της Αγγελικής σε ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού
- Τον επισκεπτόταν χωρίς να έχουν συγγένεια, κάτι που δεν επιτρέπεται...
- Ποιος την είχε πείσει να παρατήσει τις σπουδές της για να βοηθάει τον Χριστόδουλο Ξηρό
- Συννενόηση διά... αλληλογραφίας Ξηρού - Πυρήνων με... ταχυδρόμο την Αγγελική
- Με κινητό τηλέφωνο θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά! Διαβάστε όλο το σχέδιο
- Οι κάμερες "έπιασαν" και δύο πρόβες του χτυπήματος, αλλά θεωρήθηκε τυχαίο γεγονός...

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, το βάρος έχει δοθεί από τις αρχές στον εντοπισμό τόσο των συνεργών του, που τον βοηθούσαν να διαφεύγει, όσο και των σημείων που κρυβόταν.

Όσον αφορά στο δεύτερο κομμάτι, η αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κάνουν ήδη εξονυχιστικές έρευνες στο δεύτερο κρησφύγετο του Ξηρού που εντοπίστηκε στο Λουτράκι.

Σχετικά με τον κύκλο του, μέχρι πρότινος, δραπέτη, τα στοιχεία είναι συνταρακτικά, αφού η Αγγελική, όπως είναι το πραγματικό όνομα της κοπέλας που χρησιμοποιούσε την πλαστή ταυτότητα που έχει δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως συνέβαλε τα μέγιστα για να παραμένει ο Χριστόδουλος Ξηρός άφαντος για σχεδόν ένα χρόνο.

Πέρα - δώθε στη φυλακή!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, έχουν καταγεγραμμένες εικόνες της Αγγελικής από κάμερες των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ επισκέπτονταν ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα και μάλιστα χωρίς να έχουν συγγενική σχέση.

Σημειώνουμε εδώ, πως μόνο οι στενοί συγγενείς και οι συγγενείς εξ αγχιστίας έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται του τροφίμους των φυλακών...

Μάλιστα, το ίδιο ηγετικό πρόσωπο, το οποίο φέρεται να κάνει "κουμάντο" στις φυλακές, είχε πείσει τη νεαρή φοιτήτρια να παρατήσει τις σπουδές της στην Κομοτηνή και να κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει στην "κάλυψη" του Ξηρού.

Παράλληλα, εκτιμάται πως η Αγγελική, όπως πρώτο σας ενημέρωσε το newsIT πως είναι το όνομα της κοπέλας, ήταν ο "γραμματοκομιστής" μεταξύ του Ξηρού και των φυλακισμένων μελών της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και όπως φαίνεται με αυτόν τον τρόπο γινόταν η επικοινωνία μεταξύ τους.

Στα... βαθιά από νωρίς!

Οπως αναφέρθηκε στο mega, η 22χρονη Αγγελική έχει εξαφανιστεί εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ ο πατέρας της δήλωσε και την εξαφάνισή της.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στρατολογήθηκε πρόσφατα και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτός δεν ήταν άλλος από την κατόπτευση του εξωτερικού χώρου των φυλακών Κορυδαλλού, με μεγάλο πλεονέκτημα το ότι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να κινήσει υποψίες.

Μάλιστα, μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως η 22χρονη Αγγελική, που κατάγεται από το Αίγιο και σπούδαζε στην Κομοτηνή, επισκεπτόταν συχνά την γιάφκα στην Ανάβυσσο, μέσα στην οποία βρέθηκαν και ρούχα της.

Τουλάχιστον δύο πρόβες πριν το χτύπημα!

Σχετικά τώρα με το χτύπημα που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός στις φυλακές Κορυδαλλού, ούτως ώστε να απελευθερώσει μέλη των "Πυρήνων", οι κάμερες των φυλακών φαίνεται πως "μιλούν"..

Όπως αποκαλύπτει το newsIT, οι κάμερες είχαν "πιάσει" τουλάχιστον δύο πρόβες που έκαναν οι τρομοκράτες για να τινάξουν την Α' πτέρυγα των φυλακών στον αέρα.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δεν το θεώρησαν ως ένα σοβαρό περιστατικό, παρά ως κάποιο τυχαίο γεγονός ή νόμιζαν πως απλά κάποιος άφηνε το όχημά του για λίγα λεπτά έξω από τις φυλακές...

Το εργαστήρι βομβών στο Λουτράκι!

Την ώρα που η αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κάνουν... "φύλλο και φτερό" το δεύτερο σπίτι στο οποίο κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη.







Το newsIT βρίσκεται στο σημείο για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των ερευνών από τις αρχές, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει.




Είναι χαρακτηριστικό πως περιπολικά βρίσκονται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το σημείο που βρίσκεται το δεύτερο κρησφύγετο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει την μικρή εξοχική κατοικία που βρίσκεται πάνω από τη λίμνη Βουλιαγμένης στην Περαχώρα, του Λουτρακίου.




Αυτή την ώρα οι αρχές συνεχίζουν το "σκανάρισμα" των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, για τυχόν δείγματα γενετικού υλικού, ενώ νωρίτερα το ΤΕΕΜ είχε μπει πρώτο στον χώρο για να διασφαλίσει πως είναι ασφαλής, αφού στους διαδρόμους του σπιτιού υπήρχαν τάπερ από τα οποία εξείχαν καλώδια.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μένει στην Περαχώρα που είναι μια κωμόπολη έξω από το Λουτράκι, ενώ ο αδερφός του άνοιξε το σπίτι και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Πριν απο λίγο πέρασε και το αυτοκίνητο του ΤΕΕΜ με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, ενώ οι αστυνομικοί φέρονται να ζήτησαν μία... ζυγαριά από μία κοντινή ταβέρνα.

Οι πληροφορίες για την δεύτερη κρυψώνα στο Λουτράκι

Αυτό το κρησφύγετο, φέρεται να σχετίζεται με τη νεαρή σύντροφο του Ξηρού, η οποία είναι πιθανό να τον έκρυβε στο συγκεκριμένο σημείο.

Το σπίτι βρίσκεται σε απόμερο σημείο έξω από την πόλη του Λουτρακίου και το είχε νοικιάσει το περασμένο καλοκαίρι η σύντροφος του Ξηρού με την πλαστή ταυτότητα που είχε, ενώ εδώ σημειώνουμε πως το πραγματικό της όνομα είναι Αγγελική.

Στην αυλή βρέθηκαν σακιά με λίπασμα αμμωνίας, το οποίο μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και για την κατασκευή αμμωνιοδυναμίτιδας

Έξω από το σπίτι βρίσκονται παρκαρισμένα δύο - τρία αυτοκίνητα κι ένα βαν. Ίσως πρόκειται για το βαν που θα χρησιμοποιούνταν για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έσπασαν την πόρτα και στον διάδρομο του σπιτιού βρήκαν κάποια τάπερ, από τα οποία εξείχαν καλώδια. Τότε κάλεσαν το ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) για να ερευνήσουν και να ασφαλίσουν τον χώρο και όταν κριθεί πως είναι ασφαλής, τότε οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θα ερευνήσουν το σπίτι σπιθαμή προς σπιθαμή.

Το βαν που βρέθηκε στο σπίτι, φέρεται να είναι κλεμμένο από τον Οκτώβριο, ενώ ακόμη, έξω από το σπίτι υπάρχει παρκαρισμένο ένα τζιπ, για το οποίο γίνονται επίσης έρευνες.

Χώρος παρασκευής βομβών!

Το σπίτι αυτό φαίνεται πως αποτελούσε... εργαστήριο κατασκευής βομβών κι εκεί θα παγιδεύονταν το βαν με τα εκρηκτικά τα οποία θα τίναζαν την Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Μέσα στην γιάφκα, εκτός από τα σακιά με την αμμωνία και τα τάπερ με τις καλωδιώσεις, έχουν βρεθεί και ζυγαριές καθώς κι ένα ακόμη λάπτοπ.

Επίσης, ο 30χρονος που νοίκιασε το σπίτι της Αναβύσσου, χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα κι εμφανίστηκε ως αξιωματικός του Ναυτικού.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου - Ηλίας Κούκος