16 Ιανουαρίου 2015

Αρνείται τα πάντα ο απότακτος συνεργός του Ξηρού: "Δεν ήμασταν ποτέ μαζί στον Κορυδαλλό"

Ποτέ δεν κρατήθηκα στην ίδια πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τον Ξηρό και τους "Πυρήνες της Φωτιάς" υποστήριξε ο απότακτος αστυνομικός στον ανακριτή, ενώ ο 34χρονος συλληφθέντας παραδέχτηκε ότι βοήθησε τον "Μανώλη" της 17 Νοέμβρη όταν δραπέτευσε.

Βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού για να αποδείξει πως δεν κρατήθηκε ποτέ στην ίδια πτέρυγα με τον Χριστόδουλο Ξηρό ή με κρατούμενους ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ζήτησε ο 54χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος ως συνεργός του καταδικασμένου για συμμετοχή στην 17Ν.

Η αίτηση του 54χρονου απότακτου αστυνομικού ενώπιον του Εφέτη ειδικού ανακριτή ήταν και ο λόγος που μετατέθηκε για αύριο Σάββατο η απολογία του, όπως και η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου, Αλβανού υπηκόου, στην υπόθεση Ξηρού.


Ο απότακτος αστυνομικός υποστηρίζει ότι με το έγγραφο από τις φυλακές Κορυδαλλού θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορούμενων της «ΣΠΦ» κατά το διάστημα της κράτησής του, αλλά και ότι ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα, το διάστημα Δεκεμβρίου 2013- Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με την αίτηση, η μόνη εμπλοκή του κατηγορούμενου με την υπόθεση προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, την οποία χαρακτηρίζει ως έωλη.

Η κατάθεση του "Χάρη"

Ο 34χρονος Αλβανός που επίσης έχει συλληφθεί αποδέχεται μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ισχυριζόμενος ότι γνώρισε το Χριστόδουλο Ξηρό στη φυλακή, όπου ο βαρυποινίτης τον βοήθησε να συντάξει αιτήσεις για το ΚΕΘΕΑ.


Αποδέχεται πως βοήθησε τον καταδικασμένο τρομοκράτη όταν δραπέτευσε, νοικιάζοντας εκ μέρους του το σπίτι στην Ανάβυσσο και αρνείται τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε ενέργεια, που σχετίζεται με τρομοκρατική οργάνωση.

Προθεσμία για το Σάββατο

Τόσο ο Έλληνας όσο και ο Αλβανός που συνελήφθησαν για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό ζήτησαν και πήραν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν ύστερα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.α. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Η σύλληψή τους έγινε στην Καλαμάτα.