17 Ιανουαρίου 2015

Τι ζήτησε ο Μουρούτης στη διακομματική όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να ακυρώσει ομιλία του ΚΚΕ

Όπως έγραψε ο ίδιος ο Γιώργος Μουρούτης στο Facebook κατά την παρουσία του στη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ενόψει των προσεχών εκλογών κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για 3 πράγματα ενώ η συζήτηση αναλώθηκε από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει τη σύγκριση με το ΚΚΕ προσπαθώντας να απαγορεύσει την ταυτόχρονη προεκλογική συγκέντρωση των δύο κομμάτων

Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μουρούτης:

Σήμερα εκπροσώπησα τη Νέα Δημοκρατία στη Διακομματική Επιτροπή ενόψει των προσεχών εκλογών. Ζήτησα:

*Πρώτον, να μεριμνήσει το υπουργείο για την τήρηση των Νόμων σε ό,τι αφορά την προκλητική...αφισορρύπανση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα. Και να παρακρατηθεί από την εκλογική αποζημίωση που δικαιούται το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης το ποσό που απαιτείται για την απορρύπανση των πόλεων.

*Δεύτερον, να μεριμνήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να σταματήσει να εκπέμπει ένα πειρατικό κανάλι που εμφανίζεται κατά καιρούς, με το λογότυπο της ΕΡΤ3 και να εκκενωθούν οι χώροι εκπομπής του που βρίσκονται υπό κατάληψη. Η κατάληψη δημοσίων συχνοτήτων και η προπαγανδιστική προβολή κομμάτων και υποψηφίων, συνιστούν πέραν από αθέμιτο ανταγωνισμό και ποινικό αδίκημα.

*Τρίτον, κάλεσα την διακομματική επιτροπή να καταδικάσει ομόθυμα και ομόφωνα την απόπειρα διχασμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης από χαρακτηρισμούς δημοσίων παραγόντων, όπως του κ. Αρβανίτη και του κ. Τσίπρα, που ο ένας χαρακτηρίζει "μαλάκα" τον πρωθυπουργό, και ο άλλος απειλεί ότι θα "πηδήξει όλη τη χώρα". Δήλωσα ότι η Ν.Δ. ως βασικός πυλώνας του αστικού πολιτεύματος, δεν πρόκειται να ανεχτεί πλέον παρόμοιες προκλητικές, αλαζονικές και άθλιες συμπεριφορές, ούτε πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την κατάλυση κάθε έννοιας πολιτικού πολιτισμού.

*Τέλος ζήτησα να αφαιρεθεί από τον τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος που αναλογεί στην τελευταία εκπομπή του κ. Λαζόπουλου και ο χρόνος αυτός να αποδοθεί αναλογικά στα πολύ μικρά κόμματα.

Σε ότι αφορά την παρότρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών να κάνει εκλογές που δεν θα αμφισβητείται η ασφαλής, διαφανής και αδιάβλητη διεξαγωγή τους, του απάντησα ότι ακόμα σε αυτή τη χώρα το πολίτευμά μας είναι η Δημοκρατία, που ουδεμία σχέση έχει είτε με εκλογικές διαδικασίες, είτε με πολιτεύματα σαν της Βενεζουέλας, που προβάλει ως πρότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, η συζήτηση αναλώθηκε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει την διεξαγωγή της συγκέντρωσης του ΚΚΕ σε παράλληλη μετάδοση με τη δική του...

“Σκοτωμός” στη διακομματική για την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ με αφορμή την προεκλογική συγκέντρωση του τελευταίου.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές, Γιώργος Μουρούτης εξέφρασε τη στήριξή του στο αίτημα του ΚΚΕ να κάνει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα την ίδια ημέρα και ώρα που είναι προγραμματισμένη η αντίστοιχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη των δύο συγκεντρώσεων, εξομοιώνοντας τα δύο κόμματα.

Σχολιάζοντας σχετικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης επισήμανε ότι «δεν μπορεί να μην σταθεί κανείς στην επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη μέρα που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τη στήριξη που απλόχερα παρείχαν άπαντες, και κυρίως η απερχόμενη συγκυβέρνηση, στον Περισσό. Ευτυχώς, οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

"Στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά.

Το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές, πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το έθιμο όποτε τον συμφέρει.

Άλλωστε οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποιούνται ούτε στο ίδιο ούτε καν σε κοντινό μέρος. Το ΚΚΕ έχει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Τι φοβάται επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο λαός βγάζει συμπεράσματα και ιδιαίτερα ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος. Αν ένα κόμμα καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους όταν είναι στην αντιπολίτευση, μπορεί κανείς να σκεφτεί τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Αλλά είπαμε, τσίπα δεν υπάρχει.

Καλούμε το λαό της Αττικής να πάρει μαζικά μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 19.00, δίνοντας απάντηση σε όλους όσοι επιχειρούν να εμποδίσουν τη φωνή του ΚΚΕ".