07 Ιανουαρίου 2015

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο - ντοκουμέντο της γυναίκας που ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα

Η γυναίκα μπήκε σε τμήμα της τουριστικής αστυνομίας στην καρδιά της πόλης και ανατινάχθηκε - Ένας αστυνομικός νεκρός - Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, λέει ο Νταβούτογλου

Βίντεο - ντοκουμέντο απεικονίζει την γυναίκα - καμικάζι που ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, λίγα λεπτά πριν την επίθεση.

Η γυναίκα μιλώντας στα αγγλικά ζήτησε να μπει στο τμήμα, στην πλατεία Σουλτάναχμετ, σε μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά, για να αναφέρει ότι της έκλεψαν το πορτοφόλι.

Όταν της απετράπη η είσοδος, απασφάλισε μια χειροβομβίδα η οποία σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε έναν δεύτερο. Στη συνέχεια, ανατινάχθηκε και η ίδια όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν η γυναίκα καμικάζι είχε σχέση με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση και ότι έδωσε εντολή για την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.

«Οι αρχές ερευνούν εάν υπάρχει σχέση με κάποια οργάνωση...έχουμε δώσει εντολές για τη διεξαγωγή της πλέον ενδελεχούς έρευνας», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε σύντομες δηλώσεις του στην Αγκυρα.